Atletika

Pobjeda Tuke u Padovi

Tuka je, u konkurenciji pet natjecatelja, pobijedio s vremenom 47.29, što je za ovu pripremnu fazu vrlo dobar rezultat.
Sport / Ostali sportovi | 28. 01. 2019. u 12:57 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački srednjeprugaš Amel Tuka pobijedio je na mitingu u talijanskoj Padovi u utrci na 400 metara. Tuka je, u konkurenciji pet natjecatelja, pobijedio s vremenom 47.29, što je za ovu pripremnu fazu vrlo dobar rezultat.

Njegov osobni i bh. dvoranski rekord na 400 metara iznosi 47.14, čime je bio ispunio i normu i na 400 metara za Europsko dvoransko prvenstvo u škotskom Glasgowu, koje počinje 1. ožujka, ali naš jedini osvajač svjetske medalje, bronce s SP-a iz Pekinga 2015. godine na 800 m, nema namjeru i nastupiti na 400 metara na EP-u.

Cilj mu je, kako ističe, samo se posvetiti trci na 800 m.

''Zaista nisam očekivao ovakav rezultat. I ja sam iznenađen, pogotovo jer su iza mene naporne i teške pripreme u Portugalu'', kazao je Tuka, koji ističe kako su i on i trener Gianni Ghidini zadovoljni postignutim vremenom.

''Ovo nam daje podstrek da radimo još bolje i jače, kako bismo ostvarili sve postavljene ciljeve pred ovu sezonu, koja će biti jako duga'', napomenuo je Tuka, koji će već 2. veljače sudjelovati i na dvoranskom atletskom mitingu u Francuskoj. Tada će trčati svoju omiljenu disciplinu 800 metara.

 

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close