Novih 30 UCI bodova

Pobjeda Lejle Tanović na biciklilstičkoj utrci u Hrvatskoj

Drugo mjesto osvojila je Vesela Lucie iz Češke dok je treća bila Francuskinja Micol Agathe.
Sport / Ostali sportovi | 09. 09. 2019. u 12:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Fena / Pobijeda Lejle Tanović na biciklilstičkoj utrci u Hrvatskoj

Najbolja bh. biciklistkinja i četverostruka balkanska prvakinja Lejla Tanović pobijedila je na UCI C2 utrci održanoj u Hrvatskoj. Tanović je osvajanjem prve pozicije upisala novih 30 UCI bodova koji će se bodovati za svjetsku i olimpijsku ranking listu.

Drugo mjesto osvojila je Vesela Lucie iz Češke dok je treća bila Francuskinja Micol Agathe.

''Znala sam da će mi najveća konkuretkinja biti Irina Popova, pobjednica s prošle utrke tako da sam u prvom krugu krenula rezervirano i pratila njezin tempo. Međutim, već pred kraj kruga ispred nas se nalazila slovenska natjecateljica Vita Movrin tako da sam se odvojila od Irine i krenula jačim tempom. U treći krug sam ušla kao prva s prednošću od trideset sekundi te sam prednost čuvala do kraja utrke'', rekla je Lejla Tanović.

Bila je ovo šesta UCI pobjeda bh. natjecateljice uz dvije srebrene medalje i jednu brončanu u ovoj sezoni. Iduće natjecanje za Tanović bit će UCI C1 utrka u Mađarskoj krajem rujna.

''Ovo je bila 23. utrka u ovoj godini za Lejlu i umor je bio evidentan na ovoj, ali i na posljednjih nekoliko utrka. Ipak odvozila je vrlo iskusno na tehničkoj stazi te osvojila novih vrijednih 30 UCI bodova. Do kraja sezone nas očekuju još tri utrke na kojima ćemo loviti što bolji plasman'',  rekao je za kraj izbornik reprezentacije Amar Njemčević.

Kopirati
Drag cursor here to close