Nema Medvedeva, Zvereva

Po prvi put na Wimbledonu bez prvog i drugog na svijetu

"Uvek poštujem odluku organizatora i pravila koja su donijeli. Igrat ću tamo gdje mogu igrati. I trudit ću se da igram najbolje što mogu", kaže Medvedev.
Sport / Ostali sportovi | 17. 06. 2022. u 00:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon Roland Garrosa i eliminacije Novaka Đokovića u četvrtfinalu, situacija na vrhu teniske ATP liste se promijenila. Daniil Medvedev je broj jedan, Sasha Zverev je broj dva. Niti jedan niti drugi neće igrati na Wimbledonu. Prvi put u povijesti Wimbledona tako dvojica najboljih u ovom trenutku propuštaju turnir.

Od kad je 1973. godine oformljena ATP ljestvica, nije se dogodilo da se tenisači sa samog vrha ne natječu na najprestižnijem Grand Slam turniru. A takvo se nešto nije dogodilo ni svih godina prije 1973. godine.Medvedev, od ponedjeljka najbolji na svijetu, u Londonu ne smije igrati iz političkih razloga - invazije njegove zemlje na Ukrajinu, dok je Zvereva otpao zbog operacije ligamenata nakon što je u polufinalu Roland Garrosa doživio tešku ozljedu zgloba.Nakon svega se oglasio i prvi tenisač ATP ljestvice, Danil Medvedev te komentirao neugodnu situaciju u kojoj se našao.

"Uvek poštujem odluku organizatora i pravila koja su donijeli", kazao je Medvedev te nastavio:

"Igrat ću tamo gdje mogu igrati. I trudit ću se da igram najbolje što mogu."

A što će Medvedev raditi za vrijeme Wimbledona?

"Sigurno je da ću igrati turnir na Mallorci. Odličan je to turnir. Ostat ću tamo nekoliko dana, pa ću se vratiti na jug Francuske i pripremati se za američku turneju", otkrio je Medvedev koji će braniti titulu na US Openu.

Kopirati
Drag cursor here to close