X Međunarodni plivački miting

Plivači ''Orke'' u Mostar donijeli 15 medalja

Klub vodenih sportova „Orka“ iz Mostara na ovom mitingu predstavila su četiri plivača, Kerim Sadiković, Teodora Stanković, Elena Zovko i Lana Pudar.
Sport / Ostali sportovi | 16. 04. 2019. u 08:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR Orca / 

Ovog vikenda 13. i 14. travnja 2019. godine na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci održao se X Međunarodni plivački miting "22. APRIL", a riječ je o jednom od najjačih mitinga u našoj državi. Kao prethodnih i ove godine uvršten je u FINA kalendar i kvalifikacijski je za predstojeće Svjetsko prvenstvo koje će u srpnju ove godine biti održano u Južnoj Koreji, kao i za Olimpijske igre u Tokiju iduće 2020. godine.

Ovaj miting je dio "Velike nagrade Balkanskih gradova" i treći je u nizu plivačkih mitinga, kojim se završava realizacija ovog projekta. Prvi plivački miting u kronološkom nizu je bio "Sarajevu s ljubavlju" u organizaciji Plivačkog kluba "Bosna" iz Sarajeva. Drugi plivački miting je "11. april Grand Prix" u organizaciji Plivačkog kluba "11. april" iz Beograda. Na ovom mitingu sudjelovalo je 45 klubova iz devet država, iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije, Grčke, Austrije, Gruzije, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

Klub vodenih sportova „Orka“ iz Mostara na ovom mitingu predstavila su četiri plivača, Kerim Sadiković, Teodora Stanković, Elena Zovko i Lana Pudar. Plivači „Orke“ osvojili su ukupno 15 medalja, od čega 7 zlatnih, 7 srebrenih i jednu brončanu medalju. Osvajači medalja za „Orku“ na ovom mitingu bili su:

- Kerim Sadiković: 50m prsno zlato, 100m prsno zlato, 200m prsno zlato i 200m prsno apsolutna bronza;
- Teodora Stanković; 100m leđno zlato i 200m leđno srebro;
- Elena Zovko; 200m kraul zlato, 50m slobodno srebro i 100m slobodno srebro;
- Lana Pudar; 100m delfin zlato, 100m delfin apsolutna srebro, 200m delfin zlato, 200m delfin apsolutna srebro, 50m delfin srebro, 50m leđno srebro.

Lana Pudar je i ovaj put pomjerala granice državnih rekorda, pa je ovaj put postavila vremena novih državnih rekorda u kategoriji djevojčica do 14 godina, u disciplinama 100m delfin u vremenu 1:03.65 i u disciplini 200m delfin u vremenu 2:24.43.

Klub vodenih sportova „Orka“ iz Mostara u narednom periodu očekuje organizacija I međunarodnog plivačkog mitinga „Sveučilišni cup - Sprintko“, koji će se održati na sveučilišnom bazenu u Rodoču 27.4. ove godine. Riječ je o mitingu na kome će pravo nastupa imati plivačice i plivači rođeni 2008. godine i mlađi, a iz kluba navode da očekuju veliki broj plivača iz cijele BiH i regije.


Kopirati
Drag cursor here to close