Plivanje

Plivači mostarske Orke uspješni u Tuzli i Kragujevcu

Sport / Ostali sportovi | 14. 11. 2016. u 07:49 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plivači Kluba vodenih sportova ''Orka'' iz Mostara imali su vrlo uspješan i sadržajan vikend. Orkini plivači u subotu su nastupili na dva međunarodna mitinga u Kragujevcu i Tuzli.

Naime, u sklopu plivačke reprezentacije Grada Mostara, koju su pored ''Orkinih'' plivača činili i plivači iz druga dva mostarska kluba ''Veleža'' i ''Zrinjskog'', na međunarodnom plivačkom mitingu ''Kragujevac kup 2016'' Mostarci su u konkurenciji 29 klubova iz Srbije, BiH, Makedonije i Bugarske osvojili ekipno treće mjesto i 31 medalju, od čega 10 zlatnih, 10 srebrnih i 11 brončanih medalja.

Važno je naglasiti kako je 28 plivača iz sva tri mostarska kluba besplatno boravilo kod svojih domaćina u Kragujevcu, a sve u sklopu sportske suradnje između gradova Mostara i Kragujevca te da je sve troškove puta snosio Sportski savez Grada Mostara. Mostarci će svoje sportske prijatelje iz Kragujevca dočekati na ljeto, te će im sigurno uzvratiti za ukazano gostoprimstvo.

Drugi dio ''Orkine'' ekipe od sedam plivača sudjelovao je na neđunarodnom plivačkom mitingu ''Samir Ćirak - Ćiro'' u Tuzli. Mladi Mostarci su u konkurenciji 25 klubova iz Srbije, Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Crne Gore i BiH osvojili 18 medalja i zauzeli su odlično 5. mjesto u ukupnom poretku ekipa, sa nekoliko odličnih rezultata.

Medalje za ''Orku'' su osvojili:

Eman Numić (2003.); 50m delfin ZLATO, 100m leđno SREBRO
Josip Drežnjak (2004.); 50m leđno ZLATO, 50m slobodno SREBRO, 100M leđno SREBRO, 100m slobodno BRONCA
Luka Zovko (2006.); 100m leđno ZLATO, 50m slobodno SREBRO, 50m delfin SREBRO, 100m mix SREBRO, 50m leđno BRONCA
Lucija Jakovljević (2007.); 50m leđno ZLATO, 100m leđno ZLATO, 50m slobodno SREBRO
Katja Kondža (2008.); 50m leđno ZLATO, 50m delfin SREBRO, 100m mix SREBRO, 50m slobodno BRONCA.

Klub su na ovom mitingu još predstavljali Marko Samardžić i Đani Morić, koji su zamalo ostali bez medalja u disciplinama koje su plivali. Drugo mjesto u poretku najboljih plivača u svojim kategorijama osvojili su Luka Zovko i Katja Kondža, dok je Lucija Jakovljević osvojila treće mjesto.

Pored plivačkih aktivnosti, u ''Orci'' se trude za sve svoje članove osigurati širok raspon sportskih i društvenih aktivnosti koji će zadovoljiti potrebe djece za svim oblicima motoričkih aktivnosti, a što će za posljedicu imati pravilan rast i razvoj.

Tako su u nedjelju njihovi najmlađi plivači odigrali prijateljsku malonogometnu utakmicu sa svojim sportskim prijateljima iz škole nogometa ''Sinovi Mahale'', koja je završena rezultatom 5:5. Rezultat je svakako bio u drugom planu, a što je nabitnije svi su se dobro zabavili i kvalitetno proveli svoje vrijeme.

U narednom periodu ''Orku'' očekuje veliki broj međunarodnih i domaćih mitinga, a već naredni vikend nastupit će na Grand prix mitingu u Zadru, koji će se održati u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza.

Treninzi u školi plivanja za sve uzraste održavaju se u svojim redovnim terminima i uskoro će biti upis za nove članove u ''Orkinu'' zimsku školu plivanja.

Kopirati
Drag cursor here to close