Tenis

Pliškova i Halep u polufinalu Roland Garrosa

Sport / Ostali sportovi | 07. 06. 2017. u 15:29 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čehinja Karolina Pliškova i Rumunjka Simona Halep plasirale su se u polufinale turnira tenisačica u Roland Garrosu.

Pliškova je u četvrtfinalu svladala Francuskinju Caroline Garciju sa 7:6 (3), 6:4, dok je Halep ostvarila veliki preokret protiv Ukrajinke Eline Svitoline i slavila sa 3:6, 7:6 (6), 6:0.

Svitolina je protiv Halep vodila sa 6:3, 5:1 i dva je puta servirala za pobjedu, ali nije uspjela završiti susret u svoju korist. U tie-breaku drugog seta Ukrajinka je imala i meč-loptu, a nakon što niti tu situaciju nije uspjela pretvoriti u meč, u trećem je setu 'nestala s terena' i Rumunjka je osvojila tu dionicu igre bez izgubljenog gema.

Polufinalni dvoboj Pliškove i Halep bit će vrlo važan i za borbu za prvo mjesto na WTA ljestvici u ponedjeljak. Pliškova bi pobjedom osigurala skok na prvo mjesto, dok Halep za taj domet mora osvojiti Roland Garros.

Prvi polufinalni par čine Latvijka Jelena Ostapenko i Švicarka Timea Bacsinszky koje su prolazak među četiri najbolje osigurale još u utorak.

Ranije u srijedu plasman u polufinale turnira tenisača izborili su deveterostruki pobjednik Pariza Španjolac Rafael Nadal kojemu je njegov sunarodnjak Pablo Carreno predao dvoboj kod rezultata 6:2, 2:0 za Nadala, te Austrijanac Dominic Thiem koji je nadigrao branitelja naslova Srbina Novaka Đokovića sa 7:6 (5), 6:3, 6:0.

U preostala dva četvrtfinala igrat će Marin Čilić protiv Švicarca Stana Wawrinke i Britanac Andy Murray protiv Japanca Keija Nishikorija.

Kopirati
Drag cursor here to close