Bravo, bravo

Petnaestogodišnjak iz BiH osvojio Masters u Monte Carlu!

Član Teniskog kluba Doboj bio je bolji sa 2-0 po setovima od slovačkog predstavnika Michala Krajcija.
Sport / Ostali sportovi | 15. 10. 2021. u 19:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marko Maksimović petnaestogodišnjak iz Doboja osvojio je Tennis Europe Masters u Monte Carlu za igrače do 16. godina koji su 2021. godine imali najbolje rezultate.

Član Teniskog kluba Doboj bio je bolji sa 2-0 po setovima od slovačkog predstavnika Michala Krajcija.

Prvi set perspektivni bosanskoheregovački tenisač dobio je nakon veliko borbe sa 7-5. Drugi je bio mnogo izvjesni u kojem je nova nada bh. tenisa slavila sa 6:3, prenosi N1.

Zanimljivo je da su se ova dva mladića do danas sastajala dva puta u karijeri, a prije današnje pobjede Marka Maksimovića, Slovak je bio bolji u dva navrata.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Tennis Europe (@tenniseuropejuniortour)

Na putu do finala Maksimović je prekjučer izbacio drugog nositelja na turniru češkog tenisača Petra Brunclika, a jučer je savladao i trećeg nositelj poljskog predstavnika Jakuba Jerdzejczaka sa 2-1 u setovima.

Tennis Europe Masters ove godine održao se u Monte Carlo Country Clubu. Riječ je o turniru na kojem sudjeluje najbokjih osam tenisača u svom uzrastu.

Mladi Marko Maksimović osvajanjem turnira ušao u je društvu tenisača svjetskog vrha. Naime, ovaj turnir u svojim teniskim počecima su: Rafael Nadal, Alexander Zverev, KIm Clijsters i Belinda Benčić.

Kopirati
Drag cursor here to close