Judo

Petar Zadro nastupio na jakom Grand Slamu u Rusiji

Sport / Ostali sportovi | 22. 05. 2017. u 09:06 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Petar Zadro, član jednog od, po rezultatima, najuspješnijih sportskih kolektiva grada Mostara, judo kluba "Borsa", ovog je vikenda nastup zabilježio na jakom Grand Slamu u ruskom Ekaterinburgu.

Nakon nedavno osvojenog zlata s Europskog kupa, mladi Mostarac, iako jedan od najmlađih sudionika Grand Slama, pokazao se itekako konkurentan u Rusiji.

Grand Slam u Ekaterinburgu je i 3. po redu u 2017. godini, a organizira se pod okriljem IJF-a u sklopu "World Judo Tour 2017". Nastupilo je 36 reprezentacija, a na koncu je daleko najbolja bila reprezentacija Japana sa čak 6 osvojenih zlata. Zatim su uslijedile reprezentacije Rusije, Brazila, Mađarske, Njemačke...

Petar je prvo kolo pobijedio Kirgistanca Muktarova, da bi u 2. kolu završio nerješenim ishodom protiv seniorskog prvaka Azije i osam godina iskusnijeg borc,a Mongolca Dolvdon Altansukha.

U produžetcima je bilo "klimavo", no, naposlijetku ipak Mongolac odnosi pobjedu s minimalnom prednošću (kazna). Petar je u produžetcima imao odličan napad i bacanje za prolaz u 3. kolo, no, unatoč sugestiji pomoćnih sudaca da se svira poen, glavni sudac je negirao.

"Jedno novo iskustvo. Uvidio sam gdje griješim i to mi je drago. Sada imamo dovoljno vremena da radimo na ispravljanju grešaka jer skupljanje bodova za Olimpijsku normu kreće tek polovicom iduće godine. Altansukh je odličan borac. Zlato s prvenstva Azije sve govori, ali mislim da sam oštećen u toj borbi i čekam novu prigodu za revanš", kazao je Zadro.

Napomenimo da je Judo klub "Borsa" prošlog tjedna na državnom prvenstvu u sveukupnom poretku proglašen najuspješnijim judo klubom u BiH za uzraste mlađih kadetkinja do 16 godina, a u kategoriji juniorki osvojili su sjajno 2. mjesto. U kategoriji mlađih kadeta i juniora zauzeli su 3. mjesto. Na prvenstvu je nastupalo 42 judo kluba, koji su imali kvalificirane natjecatelje.

Judo klub "Borsa" nastupa u 12 (6 muških i 6 ženskih) različitih uzrasnih kategorija, te je u gotovo svim kategorijama jedan od 3 najuspješnija judo kluba Bosne i Hercegovine.

U Judo savezu BiH djeluje oko 60 judo kluba. Judo je najtrofejniji olimpijski sport BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close