Uzdanica judo kluba Hercegovac

Petar Kožul: Fokusiran sam na Svjetsko prvenstvo

"Nastup na SP-u će biti pravi izazov i iznimno zadovoljstvo predstavljati svoj klub, grad i državu na velikim natjecanjima", kaže mladi član JK Hercegovac, Petar Kožul.
Sport / Ostali sportovi | 14. 04. 2022. u 08:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda u Vitezu je održano državno prvenstvo u judou, za mlađe kategorije takmičara od 15 do 21 godine. Članovi mostarskog Hercegovca su se vratili sa četiri osvojene medalje kojima su još pridodali tri srebrne i pet brončanih. Na taj način su osigurali naslov najbolje momčadi u uzrastu do 15 godina drugu godinu zaredom.

Svoj doprinos dao je i mladi Petar Kožul koji je nakon osvojenog zlata na kadetskom prvenstvu, isti rezultat ponovio u starijem uzrastu, juniorskoj konkurenciji. Petar je tako potvrdio odličnu formu kojom je osigurao nastup i na Svjetskom prvenstvu koje će biti održano u Sarajevu. Za Bljesak.info je prokomentirao svoje nastupe i posljednje ostvarene rezultate.

"Svi oni koji se profesionalno bave sportom znaju da bilo kakvi rezultati ne dolaze slučajno, uvijek iza toga stoje naporan rad, trud i što je najvažnije disciplina. Rekao bih da su nedavno osvojene medalje rezultat intezivnog treninga. Nakon više od 10 godina treninga mogao bih reći da judo kao sport postane stil života uz koji se na sve izazove i znoj zaboravi kada oko vrata zasja medalja, a posebno ona državnog prvaka kojom sam ostvario izravan plasman na Svjetsko prvenstvo koje se ove godine održava u Sarajevu. Osim osvojenog državnog zlata u konkurenciji kadeta, htio bih spomenuti i osvojeno zlato u konkurenciji juniora tijekom proteklog vikenda u Vitezu. Osvojene medalje su očekivan rezultat s obzirom na uloženo vrijeme i jasno postavljene ciljeve", kaže Petar.

Koliko se Petar bavim judom odakle ljubav prema ovom sportu?

"Judom se aktivno bavim proteklih deset godina, a ljubav prema ovom sportu je nastala kao spoj fizičke kulture, discipline, i respekta
osobe sa druge strane strunjače.

Međutim osim ovog sporta, Petre nastupao se između ostalog ti si nastupao na Jahorina Ultra Trailu prije dvije godine. Kako si se odlučio za to, zašto?

"Točno, u jednoj od faza svog osobnog i sportskog razvoja trčanje se nametnulo kao potreba za postizanjem vrhunske kondicijske spreme. Spomenuli ste Ultra Trail Jahorina, ali tu je bilo mnogo više posjećenih Ultra trail natjecanja sa istrčanih više stotina kilometara brdskog terena. Spoj prirode i treninga osim pozitivnog učinka na fizičku spremu također ima pozitivne psihološke ekefte koji na kraju znaju odigrati presudnu ulogu na velikim turnirima.

Za kraj smo Petra upitali kakvi su njegovi planovi u nekom narednom periodu, šta je njegov cilj recimo u nekoj bliskoj budućnosti?

"Po pitanju planova za blisku budućnost istaknuo bih pripreme za Europsko prvenstvo u judou koje se održava ovoga lipnja u Poreču u Republici Hrvatskoj. Nakon toga će uslijediti Svjetsko prvenstvo u judou u Sarajevu tijekom kolovoza 2022. godine. Ovo je trenutno nešto čemu sam posvetio svoj puni fokus i gdje će biti pravi izazov i iznimno zadovoljstvo predstavljati svoj klub, grad i državu na velikim natjecanjima. Osim spomenutih prvenstava tijekom ove godine planiram sudjelovati na više Europskih kupova. Aktivno sudjelovanje na različitim turnirima pomaže mi u održavanju i provjeri fizičke spreme, a osvojena medalja nakon toga ne može izostati" zaključio je Petar Kožul u kratkom razgovoru za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close