Srebrna medalja

Perković: Blanka i ja smo tragičarke "Ptičjeg gnijezda"

Sport / Ostali sportovi | 25. 08. 2015. u 19:14 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sandra Perković osvojila je srebrnu medalju u bacanju diska na Svjetskom prvenstvu u Pekingu s hicem od 67,39 metara, pa nije uspjela obraniti naslov svjetske prvakinje osvojen prije dvije godine u Moskvi.

Sandra je od 2010. godine nanizala tri europska, jedno svjetsko te olimpijsko zlato, a današnjim srebrom prekinula je taj zlatni niz s velikih natjecanja.

Zadovoljna sam osvojenim srebrom. Natjecanje je bilo teško za mene. Bila sam u jako dobroj formi, ali nisam to danas mogla realizirati, piše HRT.hr.

Čini se da nekada nije dobro biti u dobroj formi, jer si jednostavno prebrz. Disk jednostavno nije htio proći mrežu, a znam da bi svaki taj hitac, da je uspio, bio jako dalek, rekla je Sandra.

Kako sam došla na ovo natjecanje kao favoritkinja, u svakom hicu dala sam sve od sebe i nisam gađala na sigurno. Drugi hitac morala sam ići na sigurno, ali ni taj nije bio dobar, kao ni preostala tri pokušaja. Kada sam u posljednjoj seriji pala na četvrto mjesto to je bilo nešto pregrozno.

Tada sam rekla sama sebi došla si tu, u teškoj si situaciji, ali bez medalje ne možeš kući. I pod takvim pritiskom sam bacila 67,39 metara i bila druga, a zamislite što sam mogla napraviti u prvih pet serija da sam imala sreće, dodala je.

O tijeku natjecanja: Vidjela sam da je Perez (na kraju završila na četvrtom mjestu) ljuta, ali ne bi trebala biti, jer ipak smo Müller i ja bolje natjecateljice. Ako bi netko trebao biti ljut, onda sam to ja, jer zna se da sam ja diskašica za velika natjecanja koja baca preko 70 metara.

Moram čestitati Caballero koja je izvrsno otvorila natjecanje. Nisam se prepala, samo sam željela prebaciti taj njezin hitac. Srce je htjelo, ali nije išlo. No, srebro je tu i nemam za čime žaliti. Čini se da smo Blanka i ja tragičarke 'Ptičjeg gnijezda'. Obje smo bile u najboljoj formi, a vratile smo se sa srebrima. Ali ako je to najgore, onda neka tako bude.

Svi hici koje sam bacila bili su tehnički savršeni, ali jednostavno je krug bio malo prebrz. Kako sam ja brza atletičarka, izbacivao me je iz osi i disk je izletavao možda stotinku prerano. To vam je tako kad ste u vrhunskoj formi, to vam je dvosjekli mač. Ako vam prođe takav hitac bit će savršen, objasnila je zašto nije uspjela hitnuti disk daleko, piše HRT.hr.

Jučer sam imala tu malu temperaturu i to me malo omelo, ali danas sam se probila svježa, odmorna i željna. Najvažnije mi je da sam dala sve od sebe i bit će još natjecanja i medalja i bit će ovo samo još jedna u nizu, zaključila je.

Kopirati
Drag cursor here to close