Adnan Ćatić Ćata

Penjački memorijal na sarajevskoj Darivi

Na sarajevskoj Darivi, 1. rujna 2018. s početkom u 10.30 sati, održat će se penjački memorijal ''Adnan Ćatić Ćata''.
Sport / Ostali sportovi | 25. 08. 2018. u 13:48 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Anadolija / Penjačko natjecanje na sarajevskoj Darivi

Penjačka sekcija ''Adnan Ćatić Ćata'', koja djeluje u sklopu Planinarskog društva ''Skakavac'', Sarajevu donosi zanimljiv događaj. Na sarajevskoj Darivi, 1. rujna 2018. s početkom u 10.30 sati, održat će se penjački memorijal ''Adnan Ćatić Ćata''.

Memorijal se sastoji iz natjecateljskog i revijalnog dijela i predstavlja svojevrsnu atrakciju koja obogaćuje turističku ponudu Sarajeva. Dariva je jedno od rijetkih penjališta na prirodnoj stijeni u Europi, a da se nalazi u gradskom području.

Natjecateljski dio memorijala se sastoji od toga da se natjecatelj popne na što više smjerova u zadanom vremenu, a svaki od smjerova se boduje po težini. Pobjednik je onaj koji na kraju sakupi najviše bodova, a samo natjecanje je u skladu s pravilima Internacionalne organizacije sportskog penjanja. Vrijedne nagrade za pobjednike memorijala su osigurali sponzori.

U revijalnom dijelu memorijala zainteresirani će imati priliku da isprobaju penjanje po prirodnoj stijeni. Za to će biti osigurana četiri smjera, potrebna oprema koja garantira sigurnost, te instruktori.

Ovaj događaj se organizira u znak sjećanja na hrabrog, mladog čovjeka koji je ostavio dubok trag u afirmaciji sportskog penjanja i ekstremnih sportova u BiH. Ćatić je bio primjer čovjeka koji je svima pokazivao da uvijek mogu iskusiti nešto novo, pomjeriti granice, biti korisni zajednici.

Penjačkim memorijalom ''Adnan Ćatić Ćata'' organizatori žele promovirati zdrav životni stil, povratak prirodi, sportsko penjanje kao i penjalište Dariva koje postoji više od 20 godina i može biti iskorišteno za još bolju turističku promociju Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close