Opasan sport

Paris pobjednik spusta u Bormiju, stradao Slovenac Klemen Kosi

Težak pad pri brzini većoj od 100 kilometara na sat doživio je slovenski skijaš Klemen Kosi, koji je helikopterom prevezen u bolnicu.
Sport / Ostali sportovi | 28. 12. 2018. u 17:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanski skijaš Dominik Paris pobjednik je spusta skijaša koji je u petak održan u Bormiju.

Paris je do deset pobjede u Svjetskom kupu došao s 36 stotinki boljim vremenom u odnosu na drugoplasiranog sunarodnjaka Christofa Innerhofera, dok je Švicarac Beat Feuz na trećem mjestu za pobjednikom kasnio 52 stotinke.

Paris je četvrti različiti pobjednik u četvrtom spustu ove sezone.

Naime,  na otvaranju sezone u Lake Louiseu je pobijedio Austrijanac Max Franz, u Beaver Creeku je najbolji bio Švicarac Beat Feuz, dok je u Val Gardeni slavio Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde. Ovoga puta najbrži je bio Paris ostvarivši desetu pobjedu u karijeri pri čemu devetu u spustu.

Težak pad pri brzini većoj od 100 kilometara na sat doživio je slovenski skijaš Klemen Kosi, koji je helikopterom prevezen u bolnicu u Sondriju. Posljednje informacije su ohrabrujuće, Kosi je pri svijesti i može micati rukama i nogama, navode slovenski mediji.

Slovenac se žalio na bolove u vratu, a vidne su i ogrebotine na licu koje je zadobio prilikom pada. Kosi će u bolnici ostati do daljnjega na promatranju.

Nakon četiri održane utrke u poretku spustaša vodi Feuz s 260 bodova, Austrijanac Max Franz je drugi s 222, a Paris treći sa 196 bodova.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa uvjerljivo vodstvo ima Marcel Hirscher. Sedmerostruki uzastopni osvajač Velikog kristalnog globusa ima 620 bodova, Franz na drugom mjestu skupio je 363 boda, a zatim slijede tri Norvežanina Aksel Lund Svindal (355), Henrik Kristoffersen (352) i Aleksander Aamodt Kilde (332).

Kopirati
Drag cursor here to close