Pravila su ista za sve

Pakula: NIsmo ucijenili Novaka

Ne radi se o ni o kakvim ucjenama, želimo samo da naša zajednica bude zaštićena. Ja vjerujem kako će Novak cijepiti i kako će igrati na Australian Openu. Ali ako odluči da to ne učini, to je njegova stvar", poručio je Pakula.
Sport / Ostali sportovi | 01. 12. 2021. u 11:04 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trakavica oko toga hoće li ili neće igrati Australian Open, Novak Đoković i dalje traje. Prije nekoliko dana se oglasio Novakov otac tvrdeći kako se radi o jednoj vrsti ucjene, na koju on ne pristaje, aludirajući vjerojatno kako ne pristaje ni sam Novak. Australci su već ranije obznanili "COVID Pravila" po kojima se igra naredni Australian Open i oni ih sigurno neće mijenjati. Ministar sporta države Victorija, Martin Pakula je još jednom objasnio kako se ne radi ni o kakvoj ucjeni.

"Ako ste tenisač iz inozemstva, ili sportista uopće, treba da pokažete odgovornost prema zajednici u koju dolazite. Zbog toga traži od tenisača i tenisačica da poštuje iste zahtjeve koje poštuju i građani Victorije. Ne radi se o ni o kakvim ucjenama, želimo samo da naša zajednica bude zaštićena. Ja vjerujem kako će Novak cijepiti i kako će igrati na Australian Openu. Ali ako odluči da to ne učini, to je njegova stvar", poručio je Pakula.

 Podsjećamo, prije nekoliko dana je Novakov otac gostujući u programu jedne tv - kuće izjavio:

"Što se tiče cjepiva, pravo je svakoga od nas hoće li se cijepiti ili ne. Nitko nam nema pravo ulaziti u intimu, to je i ustavom zajamčeno. Svatko ima pravo odlučivati o svom zdravlju. Je li Novak cijepljen, to je njegovo ekskluzivno pravo. Hoće li to objaviti, mislim da neće. Ni ja ne znam tu odluku, a i da je znam, ne bih je podijelio s vama. On ima pravo odlučiti kako želi. Bilo je neugodno zbog priopćenja tih vlastodržaca u australskim regijama koji su si dali za pravo da prozivaju deveterostrukog pobjednika Australian Opena. Hoće li se on tamo pojaviti, ovisi o tome kako će se oni postaviti. On bi to želio svim srcem jer je sportaš, a i mi bismo to voljeli. Pod ovim ucjenama i uvjetima, vjerojatno neće. Ja to ne bih uradio. A on je moj sin, pa vi zaključite sami", rekao je Srđan.

Kopirati
Drag cursor here to close