NHL All-Star

Ovječkin s najsnažnijim udarcem, Fleury najbolji vratar

U natjecanju za najsnažniji udarac Rus Alex Ovječkin iz Washingtona je poslao pak u mrežu brzinom 163 km/h, ali nije bilo trostrukog pobjednika beka Montreala Shea Webera.
Sport / Ostali sportovi | 28. 01. 2018. u 11:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hokejaši novoosnovane NHL momčadi Vegas Golden Knights priča su ove sezone u najboljoj hokejaškoj ligi svijeta pa nije čudo što su u vrataru Marc-Andre Fleuryju dobili pobjednika natjecanja vratara u subotnjem programu All-Star vikenda u Tampi na Floridi, dok je Alex Ovječkin postao tek treći napadač u posljednje 23 godine koji je osvojio trofej u igri "najsnažniji udarac".

Vratar "zlatnih vitezova" iz Las Vegas Marc-Andre Fleury zaustavio je 14 uzastopnih kaznenih udaraca i za jedan nadmašio golmana Nashvillea Finca Pekku Rinnea. Fleuryja je svladao drugi izvođač, a onda je zaustavio sljedećih 14 pokušaja, dok je Rinne obranio udarce prvih 13 izvođača.

U natjecanju za najsnažniji udarac Rus Alex Ovječkin iz Washingtona je poslao pak u mrežu brzinom 163 km/h, ali nije bilo trostrukog pobjednika beka Montreala Shea Webera. Branič Predatorsa P.K. Subban bio je drugi sa brzinom udarca od 159 km/h.

Novak Vancouvera Brock Boeser pobijedio je u izazovu u kojem je bilo važno pokazati preciznost udarca. Pogodio je svih pet meta za samo 11.136 sekundi i nadmašio Briana Boylea iz New Jerseyja za pola sekunde. James Neal iz Vegasa je bio treći, a branitelj naslova Sidney Crosby iz Pittsburgha tek četvrti.

Kapetan St. Louisa Alex Pietrangelo pobijedio je u natjecanju najboljih dodavača, Johnny Gaudreau iz Calgaryja je pokazao najveću vještinu u kontroli pločice, prošavši poligon za 24.650 sekundi, a najbržim klizačem ponovno se pokazao Connor McDavid iz Edmontona koji je taj naslov osvojio i na prošlogodišnjem All-Star okupljanju. Za puni krug po igralištu McDavid je trebao 13.454 sekundi. Nadmašio je domaćeg predstavnika Braydena Pointa iz Tampe za 125 tisućinki te postao prvim hokejašem koji je obranio naslov najbržeg klizača.

Kopirati
Drag cursor here to close