Malverzacije oko papira privatne firme

Osvojila medalju na Olimpijadi, sada joj prijeti 40 godina zatvora

U vrijeme pandemije, prošle godine Baver je odlučila sudjelovati u programu savezne pomoći, pa je između ostalog navela svoju tvrtku Allison Baver Entertainment kao onu koja zapošljava više od 400 ljudi...
Sport / Ostali sportovi | 25. 01. 2022. u 15:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Allison Baver je svoj komadić slave prigrabila 2010. godine na Olimpijadi u Vancouveru. Kao članica štafete na 3000 metara bila je treća u Short tracku. Taj njen rezultat je imao posebnu težinu ponajviše zbog činjenice da je godinu dana prije Igara slomila nogu u sudaru sa suparnicom. Suprotno svim očekivanjima, OI je trebala dočekati na štakama, no na kraju se uspjela oporaviti. Nastupila je iako bukvalno nije mogla navući klizaljku. Kasnije je taj njezin put od pakla do medalje postao Allisonina posjetnica, proputovala je veliki dio SAD-a s motivacijskim govorima, jer su mnogi htjeli uživo čuti njezinu priču.

Karijeru na ledu odlučila je prije pet godina zamijeniti filmskom, barem je pokušavala ali nije išlo. Na kraju je osnovala vlastitu produkcijsku tvrtku. Njezin glavni i jedini veliki projekt do sada je kriminalistička drama Mindhunter, čija je svjetska premijera održana krajem kolovoza prošle godine. Glavnu ulogu u filmu igrao je Elijah Wood - zvijezda Gospodara prstenova. U filmu se pojavila i sama Baver.

Tvrtku zbog koje će upasti u velike probleme. U vrijeme pandemije, prošle godine Baver je odlučila sudjelovati u programu savezne pomoći, pa je između ostalog navela svoju tvrtku Allison Baver Entertainment kao onu koja zapošljava više od 400 ljudi te ima mjesečnu platnu listu od preko četiri milijuna dolara davanja. Na taj način se ukupno devet puta prijavila u različite programe potpore pa je uspjela od države izvući skoro 10 milijuna dolara.

Kako piše Salt Lake Tribuneu, samo četrdeset i jedna tvrtka u državi uspjela je dobiti više od pet milijuna od vlade, iako se više od 50 tisuća tvrtki prijavilo za pomoć. Tako se poduzetna sportašica našla u samom vrhu onih koji su dobili pomoć. I za razliku od nekih zemalja u kojima bi ovakve stvari prošle skoro nezapaženo, Amerikanci su uspjeli "provaliti" Baver. Gomila dokumenata
i potvrda je ustvari bila lažna.Baver uopće nije imala niti jednog zaposlenika na stalnoj plaći. Također su i dokumenti koje je predočila iz banke - bili lažni. Navodno je Allison dio od tih 10 milijuna - 150 tisuća - potrošila na film Mindhunter. Kamo je otišlo preostalih 9,85 milijuna dolara još uvijek je misterij.

Suđenje je počelo prošlog tjedna i ukoliko se dokaže kako je Baver varala, osvajačica medalje iz Vancouvera bi vrlo lako mogla u zatvor i tamo bi mogla ostati 40 godina! Sama sportašica sve u potpunosti negira i tvrdi da je "sva dobivena sredstva uložila u razvoj industrije zabave u teškim vremenima pandemije".

Kopirati
Drag cursor here to close