Dodatnih 12 kaznih

Osmorica vozača kažnjena na VN Austrije

Aston Martin je pokrenuo prosvjed u vezi s slučajevima kršenja ograničenja staze, uglavnom na zavojima 9 i 10, koji nisu ispravno identificirani i kažnjeni.
Sport / Ostali sportovi | 02. 07. 2023. u 23:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FIA je objavila rezultate analize više od 1200 zabilježenih i prijavljenih prekršaja oko granica staze nakon što su priznali da ih nisu uspjeli sve sankcionirati niti detektirati za vrijeme utrke. FIA je objavila rezultate analize više od 1200 zabilježenih i prijavljenih prekršaja oko granica staze nakon što su priznali da ih nisu uspjeli sve sankcionirati niti detektirati za vrijeme utrke.

Aston Martin je pokrenuo prosvjed u vezi s slučajevima kršenja ograničenja staze, uglavnom na zavojima 9 i 10, koji nisu ispravno identificirani i kažnjeni.

FIA je tada otkrila da nije bila u mogućnosti pregledati više od 1200 izvješća o prekršajima vozača koji su zalutali preko obojenih bijelih linija sa sva četiri kotača tijekom utrke od 71 kruga.

Suci su u međuvremenu dobili popis izbrisanih krugova iz kontrole utrke koji su pokazivali slučajeve prekršaja na koje im prethodno nije skrenuta pozornost.

One su sada pregledane i dodijeljeno je dodatnih 12 kazni na sljedećim osnovama:

- tri prekršaja su trebala rezultirati crno-bijelom zastavom upozorenja

- četiri prekršaja za kaznu od pet sekundi
- pet prekršaja za kaznu od 10 sekundi

Dopušteno je “resetiranje” zbog “prevelikog broja prekršaja”, što znači da četiri greške zarađuju još pet sekundi kazne.

Najveći gubitnik je Carlos Sainz koji je umjesto četvrti završio osmi, Alonso je dobio jedno mjesto i skočio sa šestoga na peto, a Hamilton je pao sa sedmoga na osmo.

Russell je dobio jednu poziciju i sada je sedmi, a Gasly je izgubio jednu i pao na deseto mjesto što je Strolla promoviralo na deveto mjesto.

Kopirati
Drag cursor here to close