Plivanje

Orka uspješnim nastupom na Bambino Cupu zatvorila sezonu

Sport / Ostali sportovi | 18. 07. 2017. u 07:52 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub vodenih sportova „Orka“ proteklog vikenda sudjelovao je na plivačkom mitingu „Bambino Cup 2017“, koji se održao na Olimpijskom bazenu „Otoka“ u Sarajevu.

Na ovom mitingu sudjelovalo je 270 plivača iz 17 klubova, iz cijele Bosne i Hercegovine. „Orka“ je uvjerljivo osvojila prvo mjesto ekipno, a plivačice i plivači „Orke“ osvojili su čak 64 medalje, od čega 26 zlatnih, 20 srebrenih i 17 brončanih medalja.

Pod vodstvom trenera Denija Mandića i mladih trenerica iz „Orkine“ škole plivanja Lejle Krilić i Majle Arap, „Orku“ je predstavljao 41 plivač, i to: Eman Numić, Kerim Sadiković, Dino Jelin, Antea Vrljić, Marko Samardžić, Una Taslaman, Lana Kaniža, Josip Drežnjak, Tin Šauperl, Farik Repeša, Dea Pudar, Nika Vrljić, Teodora Stanković, Miran Elezović, Karlo Smiljanić, Danis Harmandić, Iva Jurić, Lana Pudar, Mirza Čekrlija, David Azinović, Ema Šunjić, Luka Zovko, Filip Aničić, Lucija Jakovljević, Marta Šauperl, Katja Kondža, Tarik Numić, Tamara Pezer, Tarik Đozlić, Leon Špec, Stela Elezović, Ishak Rahimić, Josko Falak, Emma Repeša, Ajla Kulak, Petra Pezer, Jure Trubarac, Maria Mojca Azinović, Josko Rozić, Nora Marić, Lea Pudar.

Iskusniji plivači su još jednom potvrdili svoj kvalitet, osvojivši prva mjesta u gotovo svim disciplinama u kojim su plivali, a iz „Orke“ navode da ih posebno raduje činjenica da su najsjajnija odličja osvajala i najmlađa djeca proizašla iz „Orkine“ škole plivanja, što jasno pokazuje kvaltetan rad u klubu sa najmlađima.

Svoje prve medalje na ovom mitingu osvojili su Petra Pezer (2012.), Jure Trubarac (2011.), Joško Rozić (2011.), Lea Pudar (2011.) Maria Mojca Azinović (2010.), Emma Repeša (2009.), Leon Špec (2009.), Ishak Rahimić (2009.) i Tarik Numić (2008.).

S ovim mitingom „Orka“ je spustila zavjesu na ovu za njih do sada, najuspješniju plivačku sezonu, gdje su primjerice, samo sa dva državna prvenstva zimskog i ljetnog u naš grad donijeli 176 medalja, od čega 58 titula državnih prvaka u raznim disciplinama, a plivači „Orke“ su u protekloj sezoni oborili preko 20 državnih rekorda u raznim kategorijam.

Također, u organizaciji KVS „Orka“ po prvi put naš grad je bio domaćin jednog plivačkog mitinga „Orka – Arena Cup“, koji je okupio preko 400 plivača iz cijelog regije. Sve ovo navedeno ide u prilog tvrdnji da je „Orka“ definitivno postala plivački i sportski brend u našem gradu, etablirajući se u jedan od najorganiziranijih sportskih kolektiva u našem gradu.

Klupska ljetna pauza za članove plivačkog kluba trajat će od 24.7.- 6.8. 2017. godine, a u tom periodu klub će za svoje članove organizovati određeni broj aktivnosti, poput izleta na more i planine, odlaska na rafting i sličnih aktivnosti. Nakon kratke pauze, kreću pripreme za novu plivačku sezonu, u kojoj planiraju postići još bolje rezultate i podići organizacijski nivo kluba na još jedan veći nivo.

Škola plivanja će bez pauze raditi u svojim redovnim terminima cijelo ljeto, a sve informacije o upisu u „Orkinu“ školu plivanja možete naći na „Orkinoj“ web stranici www.orkamostar.ba i na zvaničnoj klupskoj facebook stranici.

Kopirati
Drag cursor here to close