Krugovi

Olimpijski duh se vraća u Sarajevo

Olimpijski krugovi su visoki više od dva, a široki više od četiri metra i simbol su olimpizma, mira i fer sportskog natjecanja.
Sport / Ostali sportovi | 31. 08. 2018. u 12:34 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na kružnom toku na ulazu u grad iz pravca Međunarodnog aerodroma Sarajevo sinoć su postavljeni svijetleći olimpijski krugovi, a u sklopu priprema za održavanje Olimpijskog festivala mladih - EYOF, kojem će Grad Sarajevo i Istočno Sarajevo biti domaćini za samo nekoliko mjeseci. 

''Olimpijski duh se vraća u Sarajevo. Plan je da atraktivna obilježja kojima Sarajlije podsjećamo na nezaboravne olimpijske dane 1984. i najavljujemo novi veliki sportski događaj koji će privući više tisuća mladih sportaša iz pedesetak država, postavimo na sve ulaze u glavni grad BiH '', izjavio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka. 

Olimpijski krugovi su visoki više od dva, a široki više od četiri metra i simbol su olimpizma, mira i fer sportskog natjecanja. 

''Projekt smo realizirali u suradnji s Općinom Novi Grad. Ovo je, uz obnovu Olimpijskog muzeja koja je u toku, još jedan korak ka ljepšem, olimpijskom i evropskom Sarajevu'', dodao je gradonačelnik Skaka, priopćeno je iz Odjeljenja za odnose s javnošću Grada Sarajevo.


Kopirati
Drag cursor here to close