Feđini specijali

Okrutni svijet Wrestlinga, ubio suprugu, dijete, pa sebe

Sport / Ostali sportovi | 20. 05. 2023. u 00:04 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bio je 16. lipanj 2007. godine. Priredba u okviru Extreme Championship Wrestlinga (ECW). Chris Benoit ulazi u ring, publika je na tribinama oduševljena. Elijah Burke je njegov protivnik u borbi za pojas koji je završiti u rukama Canadian Cripplera kako su ga  poznavali u svijetu profesionalnog hrvanja. Posljednjoj u karijeri. U popularnim kečerima, koji su nama sve osim neke iole ozbiljne vrste sporta. Sporta koji je u stvarnosti poprilično okrutan. I koji je iza sebe ostavljao u mnogim slučajevima kaos i pakao. Neki su se znali izvući, neki su tonuli do kraja vukući za sobom na dno, prijatelje, čitave obitelji.

Video: Posljednji nastup Chrisa Benoita 

Chris Benoit je bio jedan od njih. Velika zvijezda sporta koji je zabava milijuna Amerikanaca. Jedna od "tih" večeri bila je 23. lipnja u gradu Beaumontu u južnom Teksasu. Chris Benoit je trebao biti zvijezda večeri. On se, iako je organizatorima spektakla najavio dolazak, tamo nije pojavio. Spektakl je priređivala kompanija World Wrestling Entertainment (WWE), najveća i najbogatija profesionalna kompanija u tom biznisu. Poslao je poruku organizatorima kako će stići na drugu "repriznu" večer, ali nije.

Tragedija

Organizatori su izgubili svaki kontakt i već u jednom trenutku postalo sumnjivo. Na kraju je morala biti pozvana policija u Atlanti gdje je Chris živio. Lokalni policajci su po dolasku na lice mjesta ostali skamenjeni. Prvo su u jednoj sobi pronašli mrtvu Nancy Benoit, suprugu Chrisa Benoita. Ležala je na krevetu zadavljena. U drugoj sobi nađen je njihov sedmogodišnji sin Daniel, koji je bio ugušen. Potom je u podrumu kuće pronađen i sam Chris Benoit, obješen. Katastrofa.

Video: The Night Chris Benoit Killed His Family

Forenzičari će u istrazi utvrditi kako je tragedija imala svoja tri čina. Prvo je Chris ubio svoju suprugu, koju je zadavio uz pomoć žice. Večer kasnije ubio je svog sina ugušivši ga hrvačkim zahvatom. Tada je pokraj mrtve žene i sina stavio Biblije. U nedjelju je poslije podne sišao u podrum, gdje se nalazi njegova privatna teretana, te se tamo objesio na bizaran način. Oko vrata je zavezao lanac od sprave za dizanje utega, te potom otpustio utege teške 110 kilograma, a oni su pri padu povukli lanac i tako ga ugušili.

Zbog čega?

Taj 22. lipanj je ostao upisan kao jedan od najmračnijih dana u industriji američkog hrvanja. Sestra Chrisove supruge, Sandra Toffoloni, će kasnije ispričati kako je između ubojstva Nancy i svog sina, Chris telefonski razgovarao sa svojim dobrim prijateljem Chavom Guerrerom kojem se požalio kako supruga i sin imaju problema zbog trovanja stomaka. Od svog prijatelja se oprostio riječima rekavši: "Chavo, volim te," što je za njega bila krajnje neobično.

Sandra je pričala kako su kasnije istražitelji koristeći Chrisov računar vidjeli da je danima prije tražio najbrži i najlakši način kako se lomi vrat. Užas.

Chris Benoit rodio se 1967. godine u kanadskom velegradu Montrealu, te se vrlo rano navukao na wrestling. Zahvaljujući zabranjenim supstancama i steroidima vrlo brzo je dobio potrebnu masu, mišiće, za proboj prema vrhu. Nije bilo lagano, krenuo je preko Stampedo Wrestlinga, jedno vrijeme je nastupao pod firmom New Japan Pro-Wrestlinga, do 1992. godine. Kada ulazi u svijet World Championship Wrestlinga. Mijenjao je federacije, organizacije, osvojivši tri titule prvaka Amerike, jednu titulu svjetskog šampiona u teškoj kategoriji, te četiri interkontinentalne titule.

Od početka bio na rubu 

U ringu je zračio snagom, pozitivnom energijom, a malo tko je znao da mu se u privatnom životu događa drama. Godine 1994. je nadimak The Crippler zaradio nakon jedne borbe koja je također obilježila njegovu karijeru. One protiv "Terryja" Brunka poznatijeg kao Sabu. Tijekom rane faze borbe Sabu je pokušao promijeniti smjer u zraku, zbog čega je sletio direktno na vrat uzrokujući oštećenje kičmene moždine i nervnog sistema. Prijatelji su pronašli Chrisa sakrivenog u ormaru, kako se ljulja i nekontrolirano plače zbog onoga što se dogodilo. Proživio je tešku prometnu nesreću, dok ga je smrt velikog prijatelja Eddieja Guerrera dodatno uzdrmala.

Video: Chris Benoit vs Sabu 

Prijatelji su svjedočili kako se nakon Eddiejeve smrti poprilično povukao, čak je počeo pisati dnevnik u borbi protiv depresije. Dva puta se ženio, prva supruga je podnijela zahtjev za razvod od hrvača. Drugi brak je bio posljedica "entertainmenta" koliko god čudno zvučalo.

Ni drugi brak ništa nije promijenio 

Nancy i Chris su "ušli" u vezu pred publikom u ringu, Toffoloni je u hrvačkim spektaklima nastupala s bivšim suprugom Kevinom Sullivanom pod imenom Fallen Angel. Trebala se razviti neka priča o ljubomori, itd, na kraju je veza postala stvarna. U tom drugom braku 2000. godine rodio se sin Daniel. No, vrlo brzo je ustanovljeno da je Daniel teško bolestan, da ima Fragile X Syndrome. Sve se to odrazilo na brak, Chris je imao napade nekontroliranog bijesa što je bila posljedica uzimanja velike količine zabranjenih steroida. U tjednima i mjesecima koji su prethodili tragediji, prijatelji i oni koji su poznavali Chrisa su tvrdili da je bio potpuno paranoičan.

Mijenjao je automobile na putovanjima, svaki put bi se drugim putem vraćao iz teretane kući.  Stalno je imao taj neki osjeća da ga netko prati. Chris je naravno u želji da bude što spremniji i dalje u velikim količinama uzimao steroide, dan nakon što je nađen mrtav policija je napravila raciju u ordinaciji njegovog liječnika, inače poznatog po nekim ranijim skandalima s propisivanjem nedopustivih sredstava. Radilo se o dr. Philu Austinu koji je propisivao puno veće količine "sredstava" od normalne doze.

Kakva je uloga WWF-a

Nažalost, nakon tragedije puno se pisalo i pričalo o razlozima koji su doveli do tragedije. Daljnji rezultati obdukcije pokazali su kako je Chrisov mozak u vrijeme tragedije bio tako teško oštećen da je sličio mozgu 85-godišnjeg pacijenta s Alzheimerom, što je dijelom bila posljedica i čestih udaraca u glavu.

Video: Chris Benoit vs Iron man 

Naravno da su mnogi počeli upirati prstom u predsjednika WWE-a Vincea McMahona. Vince je napao sve one koji su spominjali steroide tvrdeći da mrze njegovu kompaniju. Sve manifestacije su prekinute iste večeri, emitiran je trosatni film posvećen Benoitu. Na internet je objavljen nekrolog Benoitu, te mnogo informacija posvećenih njegovoj karijeri. Međutim, već drugog jutra dogodio se veliki obrat, sve informacije izbrisane su sa sitea, prekinuta je internetska prodaja robe vezana uz Benoita, a njegovo ime čak je izbrisano sa stranica gdje su predstavljeni svi bivši šampioni.

Video: Vince McMahon nakon tragedije 

Navečer se McMahon ponovno pojavio na televiziji, te obznanio da se na tom programu više nikada neće spomenuti Benoit i to zbog novih informacija o njemu! Još jedna stvar je ostala do danas jedna vrsta misterije.

Slučajni podaci

Name nakon svega što se dogodilo, pojavila se priča kako je tog kobnog vikenda na Wikipediji u nekoliko navrata netko mijenjao podatke na stranici vezanoj za Benoita. U jednom trenutku se pojavila informacija kako je Chris preskočio dva nastupa zbog smrti supruge. To je bilo napisano 14 sati prije nego što će policija doći na mjesto tragedije. Pokrenuta je istraga, a medijima se anonimno javio neki čovjek iz Teksasa koji je tvrdio da je on to dopisao, onako slučajno ne sluteći što se dogodilo.

Video: Vijest o tragediji 

Policiji baš to i nije bilo dovoljno. te je nastavila istragu i ustanovila neobičan podatak: informacija na Wikipediji nije stavljena iz Teksasa, nego iz Stamforda u Connecticutu, gdje se nalazi sjedište kompanije WWE. Naravno, smjesta se posumnjalo da je netko u kompaniji točno znao što se događa u kući tog vikenda, te da je taj nesmotreno informaciju stavio na internet?

Izbrisan

Nakon što je slučaj zaključen Chris Benoit "izbrisan" iz svih povijesnih pričao o popularnim kečerima. Nažalost, ova je bila ona s tamne strane ringa kojih je puno više nego što to obični ljudi znaju. Jednostavno, sva ta zabava ima svoje dvije strane. Jednu koju vidimo na ekranima, taj veliki show, spektakl i onu drugu koja sa sobom nosi probleme, želju da mnogi dođu na vrh, da budu najbolji od svih, ne birajući sredstva. Dovoljno je samo vidjeti brojku, pogledati imena svih onih koji su umrli ne doživjevši pedesetu.

Mnogi od njih su preminuli od srčanih udara, miješanja steroida, droga. Vince i ostalo društvo se nisu previše osvrtali, njihov show je nastavio svoj put. Chris Benoit je bio "kadar" za Kuću slavnih, na kraju je ostao samo okrutni ubojica.

Kopirati
Drag cursor here to close