SD Reflex

Održan seminar realne borbe u Mostaru

Seminar je okupio 60 sudionika i veći broj gledatelja.
Sport / Ostali sportovi | 28. 03. 2022. u 17:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Seminar realne borbe, održan je u nedjelju, 27.3. u Mostaru u organizaciji trenera sportskog društva Reflex, Enka Alića, a glavni instruktor na seminaru bio je gost iz Sarajeva, ekspert za realnu borbu, Enver Hebibović Full.

Seminar je okupio 60 sudionika i veći broj gledatelja, a sadržavao je teoretski i praktični dio.

Foto: SD Reflex / Seminar realne borbe

U uvodnom dijelu se razgovaralo o tome kako prepoznati i na vrijeme izbjeći konflikt. Skrenuta je pažnja na zakon, te da ne smijemo uzvratiti većom silom od one s kojom smo napadnuti. Razgovaralo se i o školskom bullyingu, kako ga spriječiti i riješiti te kako ga sistematski staviti pod kontrolu.

''Za razliku od drugih sistema samoobrane koji uče svoje učenike da zaborave ono što su do sada učili iz drugih borilačkih vještina, te idu dalje da takvo znanje nazivaju bespotrebnim, sistem koji smo imali priliku vidjeti na seminaru podstiče svakog čovjeka, da iskoristi sve do sada naučeno te da doda neke detalje za koje je ostao uskraćen radi sportskih pravila te vještine koju je trenirao'', kazali su organizatori seminara.

Foto: SD Reflex / Seminar realne borbe

Oni koji se nisu bavili borilačkim sportovima ranije, dobili su osnovno znanje koje bi im pomoglo u kriznoj situaciji. A onima koji su na seminar došli sa prethodnim znanjem iz nekog borilačkog sporta prošireno je znanje, probuđena mašta, te razbijen stereotip da ne smiju izaći iz okvira pravila koje njihov sport nosi.

''Ova vrsta seminara je jako zahtjevna za instruktore jer smo imali dosta nepoznatih ljudi, ljudi različitih sposobnosti. Trebalo je naći balans, izabrati tehnike koje će svi moći uraditi bez da se osjete neugodno bilo to zbog kompleksnosti ili jednostavnosti tehnika. Izabrali smo najefikasnije tehnike bez prevelikog žongliranja protivnikom kojeg vidimo u filmovima, te su na kraju svi bili zadovoljni'', dodaju.

Organizator je najavio nastavak ovakvih aktivnosti te je otkrio da je sljedeći ovakav seminar planiran za svibanj ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close