Veliki uspjeh

Odbojkaški sudac iz Ljubinja sudio polufinale Europskog kupa

Sport / Ostali sportovi | 03. 04. 2017. u 10:28 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni odbojkaški sudac iz Ljubinja Nikola Kozić sudio je u nedjelju navečer u Kazanu (Rusija) polufinalnu utakmicu Europskog CEV Kupa u ženskoj konkurenciji između ruskog Dinama iz Kazana i turskog Galatasaraya iz Istanbula.

Koziću je ukazano povjerenje da među više od 300 međunarodnih sudaca iz Europe baš on bude izabran da sudi polufinale ovoga prvenstva.

Ovo je, također, veliko priznanje za Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine, kao i Odbojkaški savez Republike Srpske, koje jedino sudije predstavljaju u završnicama europskih natjecanja, s obzirom na to da BiH nema klubova u ovim rangovima.

Djelitelj pravde iz Ljubinja na utakmici u Kazanu obavljao je zadatke drugog sudije, a kako kaže za "Moju Hercegovinu", ovo je za njega bio najvažniji meč u dosadašnjoj karijeri.

"Utakmica je bila lagana, uz neizvjestan 'zlatni set'. Bilo je zadovoljstvo suditi ovakvu utakmicu pred skoro dvije tisuće ljudi, posebno imajući u vidu da se do sada nisam susretao ni sa čim sličnim. Ovdje se puno pažnje posvećuje odbojci što se vidi kroz odlične uvjete koje imaju klubovi, igrači, te službene osobe, a fasciniran sam i samim centrom za odbojku u Kazanu i spektakularnom organizacijom utakmice", rekao je Kozić nakon susreta.

Za ovu utakmicu je zanimljivo da se igrao "zlatni set" koji je odlučio finalistu ovog Kupa, a to je bila domaaća ekipa koja je u današnjem meču slavila sa 3:0, i u "zlatnom setu" sa 15:11.

Kopirati
Drag cursor here to close