Napokon

Odbojkaški savez BiH oživljava mušku reprezentaciju

Muška seniorska reprezentacija će iduće godine nastupati u CEV Srebrenoj ligi koja će se odigrati u istom terminu kao i CEV Zlatna liga za odbojkašice.
Sport / Ostali sportovi | 30. 12. 2021. u 10:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: OS BIH / Predstavljanje izbornika

Duško Nikolić imenovan je za novog izbornika muške seniorske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, izjavio je na press-konferenciji u Tuzli Adnan Talić, glavni tajnik Odbojkaškog saveza BiH.

Muška seniorska reprezentacija će iduće godine nastupati u CEV Srebrenoj ligi koja će se odigrati u istom terminu kao i CEV Zlatna liga za odbojkašice.

Najbolji bh. odbojkaši su se voljom ždrijeba našli u grupi sa Rumunjskom, Sjevernom Makedonijom i Albanijom.

Dvije prvoplasirane reprezentacije iz grupe će izboriti plasman na Final four koji će se igrati u Mađarskoj po završetku grupne faze.

Nakon CEV Srebrene lige, odbojkaši će također nastupati u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

“Ova godina je u svim kapacitetima do sada bila najobimnija. Imali smo povijesni plasman na Svjetsko prvenstvo. Sljedeće godine nas očekuje izazovan period i kvalifikacije za Europsko prvenstvo”, kazao je Talić.

Istaknuo je da će godina ispred nas, kako organizacijski tako i financijski, biti veoma izazovna za Odbojkaški savez, ali da od nje očekuju i značajne rezultate.

“Ženska juniorska reprezntacija nastupa u I rundi kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se održati u Sjevernoj Makedoniji iduće godine. Naša selekcija se nalazi u grupi F zajedno sa selekcijama Švicarske, Bjelorusije i Crne Gore”, izjavio je Talić.

Kopirati
Drag cursor here to close