Pobjeda nad Igmanom

Odbojkašice Mostara pobjedom najavile pohod na Premijer ligu

Sport / Ostali sportovi | 04. 10. 2015. u 16:54 D.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako su već ranije i najavile, odbojkašice Mostara ove godine ozbiljno računaju na titulu prvaka i ulazak u Premijer ligu BiH.

To su potvrdile na samom startu prvenstva, odnosno prvom kolu Super lige Odbojkaškog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, pobjedom nad ekipom Igmana na domaćem terenu.

Odbojkašice Mostara odlično su otvorile utakmicu i prva dva seta osvojile u svoju korist. U trećem setu dolazi do blagog pada koncentracije, što koristi gostujuća ekipa i smanjuje na 2:1.

Ipak, iskusne Mostarke odlično počinju četvrti set i završavaju utakmicu konačnim rezultatom 3:1, ostavivši na domaćem terenu sva tri boda.

Vrijedi istaknuti odličnu igru tehničarke Mostara Elme Baručije, kao i odličnu igru već standardne kapetanice Mostara Sandre Brekalo.

Od ostalih rezultata vrijedi izdvojiti kako je Čapljina na domaćem terenu na otvaranju sezone slavila nad ekipom Troglava iz Livna.

U sljedećem kolu odbojkašice Mostara gostuju u Širokom Brijegu, gdje će sa istoimenom ekipom odigradi hercegovački derbi.

Kopirati
Drag cursor here to close