Pridruži se APK „Zrinjski“

Obuci i ti majicu s bijelom lentom

Akademski plivački klub Zrinjski tri puta godišnje provodi upise u program obuke neplivača i škole plivanja. Početak nove obuke neplivača i plivača početnika najavljen je 17. rujna.
Sport / Ostali sportovi | 03. 09. 2018. u 14:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak, 3.rujna i službeno započinje nova plivačka sezona u Akademskom plivačkom klubu „Zrinjski“ Mostar. Uprava i stručno vodstvo ljetnu stanku su iskoristili za obnovu i saniranje prostorija i instalacija u i oko bazena.

Trenutačno se radi na izradi Kalendara natjecanja i organiziranju nastupa naših plivača svih dobnih skupina na natjecanjima u zemlji i inozemstvu. Kraj godine, sedmi put za redom, bit će u znaku pripreme i održavanja Božićnoga kupa. Riječ je o međunarodnom natjecanju, u organizaciji Akademskog plivačkog kluba 'Zrinjski', koji je uvršten u LEN kalendar (Europska plivačka federacija).

Iza Akademskog plivačkog kluba 'Zrinjski' je 10 izuzetno uspješnih godina rada. O kvaliteti rada najbolje govore podaci da je kroz klub prošlo skoro tisuće djece, osvojeno je više od tisuću medalja, a posebno će se pamtiti ostvareni državni rekordi. Treninzi se održavaju na zatvorenom bazenu FPMOZ Sveučilišta u Mostaru, u Rodoču. Voda se redovito kontrolira i roditelji na uvid dobivaju izvještaje o mikrobiološkom ispitivanju vode Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije.

Rad kluba je organizira u tri razine. Prva razina su mala djeca, neplivači i plivači početnici, a cilj obuke je: navikavanje na vodu, te slobodno i bez straha kretanje i uživanje u vodenom mediju. „Plivanje utječe na pravilan rast i razvoj djeteta, te potiče usvajanje pozitivnih navika i socijalizaciju djeteta“ – poručuju treneri, te pozivaju roditelje da dovedu djecu na bazen već u dobi od pet-šest godina. U malim skupinama djeca svladavaju strah od vode, uče roniti i plivati, pravilno disati i svladavaju prve plivačke tehnike. U sklopu druge razine, plivači polaze trogodišnju školu plivanja. U školi plivanja postupno savladavaju četiri plivačke tehnike s pripadajućim startovima i okretima. Odlaze na prva natjecanja i osvajaju prva odličja. Nakon završene škole plivanja, plivači prelaze u treću razinu – tzv.natjecateljski program.

Akademski plivački klub Zrinjski tri puta godišnje provodi upise u program obuke neplivača i škole plivanja. Početak nove obuke neplivača i plivača početnika najavljen je 17. rujna. Program traje tri mjeseca i nakon uspješno završene obuke mali plivači prelaze u školu plivanja.

Stručno-trenerski kadar Akademskog plivačkog kluba 'Zrinjski' od prvoga dana uspješno surađuje s Fakultetom za fizičku kulturu Sveučilišta u Mostaru. U posljednje tri godine ostvarena je aktivna suradnja s Hrvatskim plivačkim savezom, što doprinosi profesionalnosti kluba u svim segmentima, a rezultat tog rada su stručan rad s djecom, zdrava djeca, sve bolji rezultati i obilje medalja koje zajedno proslavljaju. Glavni trener u APK 'Zrinjski' je dr.sc. Ivan Varvodić, predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza i počasni član Europske plivačke federacije - LEN.

Profesor Varvodić svakog mjeseca dolazi u Mostar i radi na edukaciji plivača i trenera. S druge strane, plivači i treneri Zrinjskog više puta godišnje odlaze na pripreme s hrvatskom juniorima i kadetima, priopćeno je.

„Plivanje je izvrsna tjelesna aktivnost za svako dijete jer povoljno djeluje na kardiovaskularni sustav i disanje, jača mišiće i ravnomjerno ih oblikuje, posebice leđne, čime se postiže pravilno držanje djeteta. Prednosti plivanja od najranije dobi su višestruke. Plivanje pozitivno utječe na djetetov tjelesni, psihički, motorički i socijalni razvoj. Boravljenje u bazenu nudi djetetu toplotne, hidrostatske, optičke i akustične podražaje“ – stajalište je i trenera i liječnika, a Uprava APK Zrinjski Vas poziva da posjetite zatvoreni bazen FPMOZ-a u Rodoču svakim radnim danom od 18:00 do 22:00 sata ili se informirajte na broj 063 276 256.

Kopirati
Drag cursor here to close