Tomislavgrad

Obilježena 10. godišnjica rada Univerzalne sportske škole

U tomislavgradskoj kinodvorani u petak je upriličen svečani program povodom 10. obljetnice osnutka i djelovanja Univerzalne sportske škole Tomislavgrad.
Sport / Ostali sportovi | 15. 10. 2022. u 11:11 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U tomislavgradskoj kinodvorani u petak je upriličen svečani program povodom 10. obljetnice osnutka i djelovanja Univerzalne sportske škole Tomislavgrad.

Na samom početku prigodnim riječima nazočne je pozdravio voditelj i trener Ante Jurčević zahvalivši svima koji su u minulome desetljeću bili uz njih, a osobito roditeljima koji su im povjerili svoju djecu, Općini Tomislavgrad, duvanjskim gospodarstvenicima, sponzorima, resornom županijskom ministarstvu, te medijima.

U razgovoru za agenciju Fena Jurčević je podsjetio kako je Univerzalna sportska škola Tomislavgrad nastala prije deset godina zahvaljujući ideji i entuzijazmu tada dvojice studenata Kineziološkoga fakulteta u Mostaru, njega i Mate Bakovića.

Video: 10. Rođendan Univerzalne sportske škole

"Škola je s radom počela u rujnu 2012. godine s 50- ak upisane djece u dobi od 4 do 12 godina. Već iduće godine taj je broj udvostručen, a danas školu pohađa oko 200 polaznika, s kojima radi šest trenera", naglašava Jurčević.

Kako dalje navodi, kroz sami rad dobivali su nove ideje, uvodili nove projekte, širili program rada s više sportskih disciplina, izleta, pa tako danas djeluju u samom Tomislavgradu i nekoliko područnih naselja.

Osim šest stalnih trenera u program su uključeni i studenti Kineziološkog fakulteta koji dolaze pomagati, i upravo ovdje, u Univerzalnoj sportskoj školi, stječu svoja prva iskustva.

"Osnovni je cilj rada Univerzalne sportske škole socijalizacija, stvaranje karakternih osobina djece koja dobivaju na samopouzdanju, a i time dolazi i do motoričkih osobina i stjecanja znanja", ističe Jurčević.

Programom su, kaže, obuhvaćena djeca od 4 do 12 godina nakon čega slijedi specijalizacija odnosno dijete ide u odabrani sport prema njihovoj preporuci u suradnji s roditeljima gdje smatraju da ima najviše kapaciteta za daljnji razvoj.

U rad univerzalne sportske škole uključene su mnoge sportske discipline, a njezina posebnost je i u tome što se djeca uvode u igre koje su se prije igrale na ovim prostorima.

Na koncu, prikazan je i film o deset godina rada ove škole.

Kopirati
Drag cursor here to close