Par dana prije početka

Nove zabrane: Više od 100 ruskih sportaša dobilo zabranu nastupa na OI

Sport / Ostali sportovi | 28. 07. 2016. u 09:37 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon uvođenja zabrane za 67 ruskih atletičara Međunarodni olimpijski odbor (IOC) je izdao još 37 zabrana za učešće ruskih sportista na Olimpijskim igrama u Riu 2016. godine, javlja Agencija Anadolija.

Kako su na svojim web stranicama objavili iz međunarodne sportske federacije, a odluke potvrdio IOC, na Olimpijskim igrama Rio 2016. neće moći sudjelovati dodatna skupina od nekoliko desetina ruskih sportaša među kojima je 22 veslača, sedam plivača te osam sportaša iz kanua, modernog petoboja i jedrenja.

IOC je određivanje broja sportaša koji će sudjelovati na OI Rio 2016 prepustio međunarodnim sportskim federacijama. Uvjet za sudjelovanje na igrama je dobivanja odobrenja od Svjetske agencije za borbu protiv dopinga (WADA), kao i to da sportaš ranije nije bio uhvaćen u korištenju nedozvoljenih doping sredstava.

Sudjelovanje na igrama ukupno 387 ruskih sportista je bilo upitno. Prvobitno je izrečena zabrana za 67 sportaša, a sa novim zabranama taj broj premašuje 100. Preostale međunarodne sportske federacije se još trebaju oglasiti tako da postoji mogućnost izricanja dodatnih zabrana.

Olimpijske igre u Riu održat će se između 5. i 21. kolovoza 2016. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close