Najteži poraz karijere

Novak Đoković ispao već u 1. kolu Olimpijskih igara

Sport / Ostali sportovi | 08. 08. 2016. u 09:43 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novaku Đokoviću Olimpijske igre nisu suđene. Što drugo reći kada najbolji tenisač svijeta i jedan od najboljih u povijesti ispadne s Igara već u prvom kolu i to od 141. igrača svijeta.

Đoković je svoj nastup u pojedinačnoj konkurenciji na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru okončao već u 1. kolu izgubivši nakon gotovo dva i pol sata igre od Argentinca Juana Martina del Potra 7-6 (4), 7-6 (2).

Iako je Del Potro trenutačno 141. tenisač svijeta, 2009. je osvojio US Open te početkom 2010. bio četvrti na ATP ljestvici. Posljednjih je godina zbog stalnih problema s ozljedama zapešća izgubio renking, ali je u Riju ostvario veliku pobjedu i rasplakao prvog tenisača svijeta, piše 24sata.hr.

Del Potro će vjerojatno cijeli život ostati u sjećanju Đokoviću s obzirom ga je u 15 međusobnih mečeva pobijedio tek četiri puta, no dva poraza upisao je upravo na Olimpijskim igrama.

Prije četiri godine u Londonu također su igrali međusobno, no tada je Del Potro slavio u borbi za broncu.

''Ovo mi je jedan od najtežih trenutaka u životu i jedan od najtežih poraza u karijeri. No Del Potro je bio jednostavno bolji, ključne poene je odigrao sjajno i mogu mu samo čestitati, drago mi je da se na ovaj način vratio nakon ozljede. Neće mi biti lako preboljeti poraz jer ovo je poseban turnir. Osjećam se u Brazilu kao kod kuće'', rekao je razočarani Đoković.

Đoković, koji posljednjih godina dominira svjetskim tenisom, tako će i nakon Rija ostati na samo jednoj brončanoj olimpijskoj medalji osvojenoj u Pekingu 2008.

Kopirati
Drag cursor here to close