Na stazi Lauberhorn

VIDEO I Nova nesreća, teško stradao Alexis Pinturault

Prema informacijama koje dolaze iz tabora Francuske reprezentacije, Pinturault je doživio rupturu ligamenata u lijevom koljenu te ga čeka duga pauza.
Sport / Ostali sportovi | 12. 01. 2024. u 20:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neke stvari se moraju promijeniti. Kada je u pitanju zaštita skijaša i skijašica. Jer se ove sezone nagledali teških padova i ozljeda. Nažalost, nakon današnje utrke superveleslaloma u Wengenu, imamo nove ime na listi ozlijeđenih.

Francuz Alexis Pinturault, super iskusni skijaš, pobjednik Svjetskog kupa, osvajač pet malih kristalnih globusa je stradao danas na Lauberhornu. Na jednom skoku, loše se dočekao i pao je. Francuz je nastavio klizati po snijegu da bi se naposljetku zaustavio na stazi. Po Pinturaulta je pozvan helikopter kako bi ga prevezli u obližnju bolnicu.

Prema informacijama koje dolaze iz tabora Francuske reprezentacije, Pinturault je doživio rupturu ligamenata u lijevom koljenu te ga čeka duga pauza

Video: Trenutak pada skijaša iz Francuske 

Što se tiče same utrke, ona je nastavljena pola sata kasnije. Na kraju je slavio Francuz Cyprien Sarrazin. Iza njega je ostao vodeći skijaš u ukupnom poretku Svjetskog kupa, te vodeći u poretku spusta, veleslaloma i superveleslaloma Marco Odermatt s 58 stotinki zaostatka. Postolje je kompletirao Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde sa sekundom zaostatka.

Kopirati
Drag cursor here to close