Europsko taekwondo prvenstvo

Nino i Sara nakon osvajanja medalje: Maštamo o Olimpijskim Igrama

Nino Šeremet postao je prvak Europe u kategoriji preko 65 kilograma, dok je Sara Džafić bila brončana.
Sport / Ostali sportovi | 01. 12. 2022. u 16:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Taekwondo savez Bosne i Hercegovine održao je konferenciju za medije povodom osvajanja medalja na Europskom prvenstvu za kadete održanom na Malti u razdoblju od 24. do 28. studenog ove godine.

Nino Šeremet postao je prvak Europe u kategoriji preko 65 kilograma, dok je Sara Džafić bila brončana.

Prisutnim novinarima obratio se Nino Šeremet koji je istaknuo: “Imao sam četiri borbe protiv jako dobrih boraca, trojica su bila iz Grčke, a jedan iz Švedske. Borbe su bile zahtjevne, a definitivno finalna i najteža gdje sam tek u trećoj rundi uspio doći do pobjede. Očekivao sam da mogu doći do medalje, ali zlato je naravno najbolje što sam mogao uraditi''.

San o olimpijskoj medalji

Nakon sjajnog rezultata Šeremet je istaknuo da ga sljedeće godine očekuju nova natjecanja, kada će preći i u novu kategoriju – juniore, gdje je konkurencija dosta teža i gdje će probati ponoviti rezultate koje je postigao u kadetima.

“Svaki sportaš koji trenira neki sport treba imati kao svoj san olimpijsku medalju. To je najveće postignuće koje neko može ostvariti u bilo kojem sportu i ja se nadam da ću jedan dan uspjeti to uraditi.”

Brončanu medalju na istom prvenstvu u kategoriji do 44 kilograma osvojila je Sara Džafić, članica taekwondo kluba Novi Grad.

Još bolji rezultati

„Pripremali smo se oko tri mjeseca , natjecanje je bilo jako teško. Imala sam zahtjevne protivnike u kategoriji, a nakon tri pobjede doživjela sam poraz. Vjerovala sam da mogu osvojiti medalju i to se i ostvarilo.“

Sljedeće godine u Sarajevu će biti organizirano veliko europsko natjecanje – Multi games, a i na njemu Sara se nada dobrom rezultatu.

„Vjerujem da mogu ostvariti još bolje rezultate. Nadam se nastupima na Europskim i Svjetskim prvenstvima u budućnosti, te odlasku na Olimpijadu, baš kao moj uzor Nedžad Husić koji je ostvario najbolji rezultat za BiH ikada.“

Kopirati
Drag cursor here to close