Next Bike

I Mostar bi mogao dobiti javne bicikle za iznajmljivanje

Javni bicikli za iznajmljivanje, mogli bi postati novi trend u Mostaru
Sport / Ostali sportovi | 18. 04. 2018. u 08:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I Mostar bi, nakon Sarajeva i Banja Luke, mogao dobiti javne bicikle za iznajmljivanje.

Biciklistički klub Mostar i dalje nastavlja sa svojim aktivnostima za bolji, atraktivniji i ljepši Grad Mostar, napisali su na svojoj stranici.

''Nakon Sarajeva i Banja Luke, zahvaljujući naporima članova biciklističkog kluba Mostar, sljedeći na redu je Grad Mostar da dobije svoj sustav javnih bicikla. Kontaktirali smo Nextbike BiH i Grad Mostar, te smo naišli na pozitivne reakcije da i Mostar dobije svoje prve javne bicikle. Već sutra u gradskoj vijećnici imamo sastanak sa gradonačelnikom Grada Mostara gdinom. Ljubom Bešlićem, načelnikom društvenih djelatnosti Božom Ćorićem, te predstavnicima tvrtke NextBike koji će prezentirati projekat implementacije javnih bicikla u Gradu Mostaru', navode iz BK Mostar.

Inače, javni bicikli su dopuna javnom gradskom prijevozu i znatno pomažu u smanjenju gužvi u prometu, rješavanju problema parkiranja u užem gradskom središtu, doprinose zaštiti okoliša, obogaćuju turističku ponudu, pozicioniraju grad kao poželjno cikloturističko odredište i općenito utječu na poboljšanje kvalitete života u gradu.

Sustav javnih bicikala već odavno postoji u svijetu, a s obzirom da je trend biciklizma uveliko u ekspanziji, nositelji projekta ranije su naveli da je pravi trenutak za implementaciju ovog sustava i u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close