Nemoguć potpun oporavak

Neurokirurg otkrio zastrašujuće informacije o stanju Michaela Schumachera

''Zdravstveno stanje Michela Schumachera gotovo sigurno se neće popraviti'', otkrio je neurokirurg.
Sport / Ostali sportovi | 19. 03. 2018. u 11:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanje Michaela Schumachera gotovo se sigurno neće promijeniti, poručio je neurokirurg Colin Shieff koji je godinama radio s ljudima koji su pretrpjeli ozljede mozga. 

Prošlo je više od četiri godine otkako je sedmerostruki svjetski prvak u formuli 1 nastradao teško nastradao na skijanju. Schumacher je od tada u komi, a njegova obitelj se odlučila na potpunu privatnost pa se jako malo zna o zdravstvenom stanju automobilističkog asa.

A neurokirurg Colin Shieff, iako nikad nije liječio Schumachera, na temelju bogatog iskustva otkrio je što se može očekivati u takvim situacijama.

''Priroda ozljede i informacije koje dobivamo nam sugeriraju da je njegov mozak pretrpio veliku štetu. Kao posljedica toga, njegov mozak ne funkcionira kao moj ili vaš. Što je duže u takvom stanju, sve je teže očekivati poboljšanja. Situacija se gotovo sigurno neće popraviti'', rekao je Colin Shieff za Associated Press.

''Schumacher gotovo sigurno ne može razgovarati. Možda je u stanju da, ili se to može činiti ljudima oko njega, pokazuje da je nesretan ili da mu nije ugodno. Ili možda može uživati gledajući svoju djecu ili slušajući glazbu koju je uvijek volio'', dodao je Shieff.

Kaže kako se Schumacher potpuno ne može oporaviti. Jako je dugo u ovakvom stanju i izgubio je mišiće. Čak i kako je otvorio oči i počeo govoriti, došlo bi do gubitka memorije, a to će imati utjecaj na ponašanje i kognitivne funkcije te više ne bi bio ista osoba.

''A što se tiče djelomičnog oporavka - svaki napredak je oporavak. Spominjalo se da liječenje Schumacherovu obitelj stoji i 200 tisuća eura tjedno, no mislim da je ta svota pretjerana'', rekao je Shieff.

Kopirati
Drag cursor here to close