Guvernerka Tokija

Nema scenarija za odgodu ili otkazivanje OI

Prema zadnjem ispitivanju javnog mišljenja većina Japanaca se još uvijek protivi organizaciji Olimpijskih igara 2020. i sklonije je ili novoj odgodi ili otkazivanju .
Sport / Ostali sportovi | 15. 12. 2020. u 11:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unatoč sve većem broju zaraženih koronavirusom i skepsi japanske javnosti guvernerka Tokija Yuriko Koike je u utorak izjavila da ne vidi "nikakav scenarij" koji bi mogao dovesti do otkazivanja Olimpijskih igara odgođenih za ovo ljeto zbog pandemije.

Yuriko Koike je upozorila kako će sudbina OI u Tokiju, koje su se trebale održati ovo ljeto ali su zbog pandemije koronavirusa prebačene na sljedeće ljeto, imati utjecaj na sve buduće olimpijske igre, posebice na ZOI koje će se 2022. održati u Pekingu i OI 2024. u Parizu.

Koike je priznala da se većina Japanaca još uvijek protivi organizaciji OI 2021. ali je dodala kako je uvjerena da zabrinutost može biti prevladana.

"Japanska javnost i stanovnici Tokija pozorno prate sadašnju situaciju", kazala je Koike, dodavši kako su svi okrenuti budućnosti.

Olimpijske igre u Tokiju su prve olimpijske igre koje su odgođene u vrijeme mira i olimpijski i japanski dužnosnici isključuju svaku mogućnost nove odgode ili otkazivanja. Novo otvaranje predviđeno je za 23. srpnja, a zatvaranje 8. kolovoza 2021. Nakon njih bi trebale uslijediti Paraolimpijske igre.

Prema zadnjem ispitivanju javnog mišljenja većina Japanaca se još uvijek protivi organizaciji Olimpijskih igara 2020. i sklonije je ili novoj odgodi ili otkazivanju .

To je ispitivanje pokazalo da se mišljenje Japanaca malo promijenilo od ljeta unatoč pojavi cijepiva protiv koronavirusa.

Samo 27 posto ispitanika podržava održavanje OI sljedeće ljeto, 32 posto ih je za otkazivanje Igara, a 31 potso za novu odgodu, javlja Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close