14. siječnja

Nema odgađanja Australian Opena unatoč požarima

Kvaliteat zraka u Melbournu je okarakterizirana kao "veoma nezdrav", ali su organizatori turnira uključili dodatne mjere kako bi se natjecanje moglo održati na vrijeme.
Sport / Ostali sportovi | 07. 01. 2020. u 12:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Getty / Ilustracija

Unatoč  požarima koji već mjesecima bijesne širom Australije, organizatori Australian Opena izjavili su kako ne očekuju odgađanje početka teniskog Grand Slam turnira koji se održava u drugoj popvici siječnja, prenosi Anadolu Agency (AA).

U požarima koji ne jenjavaju od rujna dosad je poginulo najmanje 25 osoba, uginulo više stotina milijuna životinja, dok je uništeno na milijune hektara površine i oko 2.000 kuća.

Kvaliteta zraka u Melbournu je okarakterizirana kao "veoma nezdrav", ali su organizatori turnira uključili dodatne mjere kako bi se natjecanje moglo održati na vrijeme.

"Prognoze su dobre. Ne očekujemo kašnjenja i uveli smo dodatne mjere kako bi se Australian Open mogao održati kako je predviđeno. Kao i uvijek, prioritet su zdravlje i sigurnost naših igrača, osoblja i navijača tako da smo uložili dodatna sredstva u analizu, nadzor i logistiku kako bismo to osigurali tijkom turnira", izjavio je direktor turnira Craig Tiley, prenosi BBC.

Dodao je da će tijekom turnira biti angažirani meteorološki i stručnjaci za kvalitete zraka koji će pravovremeno i na mjestu događaja analizirati uvjete za igru.

Kvalifikacije za Australian Open počinju 14. siječnja, a natjecanje prvog Grand Slam turnira u godini službeno je na programu od 20. siječnja

Kopirati
Drag cursor here to close