Svaka im čast!

Kakva prevara, lažna liga za kladioničare

Postavljen je teren, postavljene su kamere visoke rezolucije, korištena je kompjuterska grafika, kako bi sve izgledalo što prirodnije. Banda je navodno unajmljivala radnike i nezaposlene mlade ljude, plaćajući 4,20 funti po utakmici.
Sport / Ostali sportovi | 13. 07. 2022. u 14:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevjerojatna priča dolazi iz Indije gdje je policija uhapsila skupinu prevaranata koji su uspjeli na pomalo filmski način "izraditi" kockare iz Rusije.

Naime, na jednoj farmi u Indiji pomenuta skupina je organizirala lažni turnir IPL (Indian Premier League) koji je stigao do četvrtfinala prije nego što je policija pohapsila kreatore istog. Turnir je počeo tri tjedna nakon što je stvarni IPL okončan u svibnju, igralo se na udaljenoj farmi u zapadnoj državi Gujarat.

" Tamo je postavljen teren, postavljene su kamere visoke rezolucije, korištena je kompjuterska grafika, kako bi sve izgledalo što prirodnije. Banda je navodno unajmljivala radnike i nezaposlene mlade ljude, plaćajući im 400 rupija (4,20 funti) po utakmici, a mečeve prenosila uživo na YouTube kanalu pod nazivom "IPL".
Igrači su naizmjenično nosili dresove Chennai Super Kingsa, Mumbai Indiansa i Gujarat Titansa. Indijac stotinama milja daleko unajmljen je da oponaša glas poznatog indijskog komentatora kriketa, Harsha Bhoglea, kako bi sve izgledalo što prirodnije.

Naravno, priča je povezana uz Rusiju gdje su primane uplate, odakle bi u suprotnom pravcu prema Indiji dolaze upute kako da se "igrači" ponašaju na terenu. Na snimku se jednostavno ništa nije moglo primijetiti, ali je zato uhapšena četvorka uspjela na taj način uzeti pozamašne svote dolara iz Rusije.

Video: Detalji s lažne utakmice

U četvrtak, kada su službenici specijalnog istražnog tima gujaratske policije stigli na lažne terene, provjerili su telefone igrača i laptopove organizatora i pronašli više Telegram kanala. Policajci su ubrzo shvatili da se odvija razrađena prevara klađenja koju su vodila četvorica muškaraca koji su u bili negdje u blizini i da su povezani s još jednom osobom u Rusiji.

Jedan od policajaca koji je sudjelovao u akciji kaže kako tijekom ispitivanja policija došla do saznanja kako je organizator ove prevare prije određenog vremena boravio u Rusiji, radio je jednom pabu u Moskvi poznatom po klađenju, gdje je upoznao "predlagača" prevare. Četvorica muškaraca optužena su za kriminalnu zavjeru i kockanje, rekli su zvaničnici novinarima.

Kopirati
Drag cursor here to close