I to je moguće?

Namještali rezultate za normu u skijanju

"Ako završite utrku, bolji ste od svih koji to nisu napravili. Bio sam bolji od nekih koji su najbolji na svijetu. Oni su izletjeli i to je činjenica", hvalio se Alexander koji je bio predstavljen kao jedna od najljepših priča ZOI-a...
Sport / Ostali sportovi | 17. 02. 2022. u 10:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I to je moguće u skijanju. Benjamin Alexander s Jamajke, Arif Khan iz Indije i Fayuk Abdi iz Saudijske Arabije osumnjićeni su da su lažirali rezultate kako bi ispunili olimpijsku normu i tako dobili kartu za ZOI u Pekingu.Pomenuta trojka je navodno nastupila u Crnoj Gori, na planini na planini Bjelasici su se vozile utrke na kojima su lažirani rezultati.

Talijanska La Republica tvrdi kako Crna Gora nije jedina, već da je tijekom skijaških kvalifiakcijskih natjecanja u Dubaiju i Lihtenštajnu također bilo namještanja, ali i prijetnji smrću, podmićivanja... Međunarodna skijaška federacija FIS je najavila istragu.

Benjamin Alexander skrenuo pažnju na sebe kao prvi Jamajčanin u ovom sportu, a riječ je o 38-godišnjem DJ-u iz Londona.

Nakon što je za pobjednikom zaostao čak minutu i 10 sekundi istaknuo je kako je bolji od onih koji nisu ni završili utrku.

"Ako završite utrku, bolji ste od svih koji to nisu napravili. Bio sam bolji od nekih koji su najbolji na svijetu. Oni su izletjeli i to je činjenica", hvalio se Alexander koji je bio predstavljen kao jedna od najljepših priča ZOI-ja, a čija je norma sada pod velikim povećalom.

Kopirati
Drag cursor here to close