Ivana Radović

Nakon šaljkače: Nije na meni da ispravljam krive Drine

Sport / Ostali sportovi | 03. 03. 2023. u 15:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Povodom situacije koja 'trese' BiH imam da kažem par rečenica. Ništa od ovoga se nije desilo tijekom okupljanja ženske odbojkaške reprezentacije (pripremnog dijela ili nekog takmičenja). A i da jeste nije na meni da bilo šta komentiram, kritiziram ili ispravljam krive Drine. Ne zovite me, ne pišite jer ovo je prvi i posljednji put da se oglašavam na ovu temu'', objavila je odbojkašica Ivana Radović (22) koja je ostala bez mjesta u reprezentaciji te zemlje nakon što je na društvenim mrežama glorificirala zloglasnog četničkog vojvodu Momčila Đujića.

Radović igra za odbojkaški klub iz Gacka, a početkom tjedna objavila je na Instagramu fotografiju na kojoj je, uz podignuta tri prsta, pozirala sa šubarom koja je imala četničko znakovlje, a uz to je napisala "potomak vojvode Momčila Đujića".

Hvaleći se rodbinskim vezama s Đujićem Ivana Radović je potaknula brojne reakcije i osude, a to će je u konačnici stajati nastavka odbojkaške karijere u BiH, u čijim je različitim reprezentacijama bila još od svoje 14. godine.

"Radović neće više biti pozivana u reprezentaciju Bosne i Hercegovine", izjavio je glavni tajnik Odbojkaškog saveza BiH Adnan Talić.

Đujić je rođen u okolici Knina, a 30-ih godina prošlog stoljeća postao je pravoslavni svećenik. Godine 1941. pridružio se četnicima te je kao jedan od njihovih zapovjednika ratovao u Hrvatskoj, a bio je i na čelu tzv. Dinarske divizije odgovorne za brojne pokolje nad Hrvatima ali i Srbima antifašistima.

Izbjegao je suočavanje s pravdom tako što je pri kraju rata uspio preko Italije pobjeći u SAD gdje je nastavio voditi četničke organizacije, a 1989. je kasnije osuđenom ratnom zločincu Vojislavu Šešelju dodijelio naslov četničkog vojvode.

 

Kopirati
Drag cursor here to close