Ovo zasigurno želimo vidjeti

Najveći teškaš protiv najvećeg poluteškaša svih vremena

Vrlo je jasna poruka Jonesa ostavljena na Twitteru.
Sport / Ostali sportovi | 04. 02. 2022. u 20:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francis Ngannou obranio je titulu UFC-ovog prvaka teške kategorije, a nedugo nakon toga pojavila se vijest kako bi zbog ozljede koljena mogao pauzirati devet mjeseci. Neovisno o tome radi li se o njegovom planu da mu prođe trenutno važeći ugovor s UFC-om ili je situacija u potpunosti jednaka navedenoj, UFC je trenutno u poziciji gdje je potrebno odlučiti kako tešku kategoriju ostaviti aktivnom i zanimljivom, piše Fight site. 

Daniel Cormier je prije nekoliko dana iznio ideju koja se nekako najviše nameće, posebno ako znamo tko su sve legitimni kandidati za osvajanje titule. Predložio je novo uvođenje privremenog pojasa, čime bi borba iduća dva najbolje teškaša dodatno dobila na snazi. A predložio je također i borce koji bi u njoj sudjelovali.

"Mislim da ćemo ponovno vidjeti privremenu titulu. A ono što po meni ima smisla za tu borbu je Stipe Miočić protiv Jona Jonesa. Uparite tu dvojicu i neovisno tko pobijedi, kad se Francis vrati imamo ogromnu borbu. Mislim da je vrijeme da se Miočiću da malo respekta. Ako će doći do borbe za privremenu titulu, oni to ne mogu odraditi bez njega", izjavio je Cormier tijekom ovotjedne epizode svog showa na ESPN-u.

Ta ideja nam se itekako sviđa, a još nam se više sviđa što naše mišljenje dijeli Jon Jones. Barem se tako može zaključiti iz njegovog današnjeg statusa na Twitteru.

"Najveći teškaš svih vremena protiv najvećeg poluteškaša svih vremena. Tko to želi vidjeti? Ja sam apsolutno zagrijan!", vrlo je jasna poruka Jonesa ostavljena na Twitteru.

Najveća enigma u cijeloj priči je Stipe Miočić i njegove namjere, kao i sama motivacija. Bivši teškaški prvak nije u punom treningu, iako je više puta izjavio kako mu je želja vratiti svoj pojas prvaka, ali je natuknuo kako mu i borba protiv Jona Jonesa zvuči privlačno zbog svega što ona donosi. Stipe više nije u godinama kad može birati. U kolovozu će napuniti 40 i ovo mu je najbolja prilika vratiti se ako želja i strast još uvijek postoje.

Kad bi se borba, ukoliko je i UFC zainteresiran, mogla dogoditi za sada nije poznato, ali Jones je već izjavio kako mu se srpanj čini dobar termin za njegov teškaški debi. Bilo bi to dovoljno vremena da Stipe uz povratak motivacije odradi pune vrhunske pripreme te pokuša doći do privremene titule, koja bi vjerojatno bila premija za pobjednika te borbe. Nakon toga bi i prilika za trilogiju protiv Ngannoua bila također tu.

Kopirati
Drag cursor here to close