Ipak ništa

Najstarija osoba na svijetu ipak neće nositi olimpijsku baklju

Tanako bi samo napravila nekoliko metara u invalidskim kolicima kad bi joj uručili olimpijsku baklju tijekom posjeta olimpijskoj štafeti gradu Fukuoki.
Sport / Ostali sportovi | 07. 05. 2021. u 14:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najstarija osoba na svijetu, 118-godišnja Japanka Kane Tanaka iz grada Fukuoke, odrekla se mjesta u štafeti olimpijske baklje zbog povećanja broja slučajeva Covida-19 u cijeloj zemlji, izvijestila je novinska agencija AFP.

"Starački dom u kojem živi najstariji Zemljanin zabranio je posjetiteljima ulazak kao mjera za sprečavanje ulaska virusa, osiguravajući tako dosadašnju sigurnost stanovnika: Zato Kane neće nositi baklju", rekla je njezina obitelj.

Njihova izjava proslijeđena je medijima putem osiguravajuće kuće Nippon, olimpijskog sponzora koji je pozvao 118-godišnju Tanako i njezinu obitelj da sudjeluju u štafeti.

Tanako bi samo napravila nekoliko metara u invalidskim kolicima kad bi joj uručili olimpijsku baklju tijekom posjeta olimpijskoj štafeti gradu Fukuoki, koji je pod izvanrednim stanjem zbog pandemije.

Tanaka je rođena 2. siječnja 1903., iste godine kada i američki zabavljač Bob Hope i britanski književnik George Orwell.

Braća Wright imali su prvi uspješni let te godine, a Marie Curie je te godine postala prva žena koja je dobila Nobelovu nagradu.

Kopirati
Drag cursor here to close