Zanimljiva utrka

Najbržih 5K u regiji Roof Gardens by Xyllion - 22. svibnja na Trebeviću

Najavljena utrka je specifična po mnogo čemu, ali njena glavna karakteristika svakako jeste ruta jer će za mnoge trkače i rekreativce ovo biti prva prilika da testiraju svoju brzinu i okušaju se u trčanju nizbrdo.
Sport / Ostali sportovi | 04. 04. 2022. u 16:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

NGO Marathon u suradnji sa investicijskom kompanijom XYLLION iz Sarajeva organizuje prvu utrku “Najbržih 5K u regiji” koja će se održati 22. svibnja na olimpijskoj planini Trebević

Ova jedinstvena utrka, koja ima za cilj promovirati zdrave navike i kvalitetan životni standard, bit će prilika za druženje na svježem zraku uz sjajnu zabavu sa fantastičnim panoramskim pogledom na Sarajevu nakon trke.

Tim povodom danas je u tehnološkom centru Greenpark na Trebeviću potpisan Ugovor o partnerstvu između Udruženja Marathon, organizatora utrke i investicijske kompanije XYLLION, kao generalnog sponzora.

Ugovor o saradnji su potpisali Goran Ćorić, predstavnik NGO Marathon-a i Berin Alagić, direktor investicijske kompanije XYLLION, vlasnika projekta ROOF GARDENS na Trebeviću.

"Osnovni cilj ovog društveno odgovornog projekta je doprinos izgradnji zdravijeg i aktivnijeg okruženja, a utrka će biti odlična prilika za napredne trkače da testiraju brzinu, kao i za trkače početnike da pokušaju ostvariti izazov istrčavanja distance od 5 kilometara", izjavili su iz Udruženja.

Tradicionalni trkački događaj Spring Run koji se ove godine sastoji od trke "Najbržih 5K u regiji" ROOF GARDENS BY XYLLION i Familiy run trke zamišljen je kao mjesto okupljanja rekretivaca zaljubljenika u prirodu.

U cilju podizanja svijesti o zdravoj planeti veći dio opreme i trkačkih rekvizita bit će napravljeni od recikliranih ili prirodnih materijala.

"Vizija ROOF GARDENS je upravo promocija životnog standarda koji u fokus stavlja zdravlje i prirodu, te Trebević kao vječiti izvor energije zbog čega smo upravo ovu olimpijsku planinu izabrali za lokaciju našeg jedinstvenog projekta. Zadovoljstvo nam je što upravo danas započinjemo zajedničku priču sa NGO Marathonom i što ćemo u narednom periodu koračati ka cilju promocije Trebevića i svega što on nudi", poručio je Berin Alagić, direktor investicijske kompanije XYLLION.

Najavljena utrka je specifična po mnogo čemu, ali njena glavna karakteristika svakako jeste ruta jer će za mnoge trkače i rekreativce ovo biti prva prilika da testiraju svoju brzinu i okušaju se u trčanju nizbrdo.

Prijavu možete izvršiti putem linka.

Kopirati
Drag cursor here to close