Voli planinarenje, biciklizam, nekada je igrala tenis

Najbrža profesorica matematike

U vrijeme dok je studirala na North Carolini, Zoi se vrlo uspješno bavila i tenisom gdje je bla jedna od ponajboljih igračica ovog sveučilišta.
Sport / Ostali sportovi | 20. 03. 2022. u 11:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treća sreća. Nakon drugog, pa trećeg mjesta, Francuskinja Zoé Hamel koja već određeno vrijeme živi i radi u Mostaru, predaje na prestižnom Koledžu ujedinjenog svijeta (UWC), ostvarila je trijumf na "domaćem" terenu.

Mostarskom polumaratonu i još jednom potvrdila da se radi o sjajnoj prije svega sportšici koja ima iskustva nastupa i na drugom maratonima, polumaratonima i sličnim utrkama. Jer prošle godine je ostvarila još bolji rezultat ali ne u Mostaru, već u Banja Luci, na maratonu gdje je prva prošla ciljem u vremenu 2:58:10.

Ove godine je već pripremajući se za Mostar nastupila na trail utrci na Trbeviću, gdje je osvojila drugo mjesto.

Strašno voli trčati, ali ništa manje planinariti ili voziti biciklo. Zato nestrplivo čeka svaki izlet sa prijateljima ili društvom sa UWC-a Mostar. Uvijek je spremna ugostiti bicikliste koji sa različitih putovanja znaju svratiti malo do Mostara, baš kao što je i sama odradila nekoliko nekoliko biciklističkih" tura.

"Treći put trčim Mostarski polumaraton i moram reći da je utrka zaista bila teška. Posebno je bio težak zadnji kilometar, koji je uvijek najteži, ali sam zadovoljna i lijepo je pobijediti" rekla je nakon utrke u subotu.

Za one koji ne znaju Zoé je diplomirala matematiku i ekonomiju na Sveučilištu North Carolina Asheville, nakon čega je magistrirala matematiku na Sveučilištu British Columbia. U vrijeme dok je studirala na North Carolini, Zoi se vrlo uspješno bavila i tenisom gdje je bla jedna od ponajboljih igračica ovog sveučilišta.

Ipak, na kraju je Zoé prednost dala školi, pa se skrasila u Mostaru 2019. godine. Iako je boravila i prošla kroz veliki broj zemalja, za BiH i Mostar će reći da su njenini favorit, zbog prirode, okruženja ili i gostoprimstva.

Na Koledžu Ujedinjenog svijeta gdje predaje matematiku i kordinatorica je za vannastavne aktivnosti. UWC Mostar je jako ponosan što je jedna od najboljih trkačica u BiH baš članica njihovog kolektiva.

Kopirati
Drag cursor here to close