Čestitamo

Najbolji sportaši Grada Mostara za 2016. su Esned Crnomerović i Ivona Ćavar

Sport / Ostali sportovi | 02. 02. 2017. u 20:53 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Esned Crnomerović i Ivona Ćavar su najbolji sportaši Grada Mostara za 2016.

Godinu iza nas obilježio je karate - odlučeno je tako u Izboru najboljih sportaša Grada Mostara za 2016. godinu.

Esned Crnomerović kao član karate kluba Mostar i Ivona Ćavar iz Sveučilišnog karate kluba Neretva ovogodišnji su laureati u pojedinačnoj konkurenciji.

Inače, Crnomerović je osvojio prvo mjesto na Europskom prvenstvu u Fudokan karateu, drugo mjesto na Europskom prvenstvu u ITKF karateu, te drugo mjesto ekipno na Europskom prvenstvu u Fudokan karateu.

Karatistica Ivona Ćavar osvojila je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Linzu, prvo mjesto na Sveučilišnim igrama u Zagrebu, prvo mjesto na Državnom prvenstvu i drugo mjesto ekipno na Balkanskom prvenstvu.

HŠK Zrinjski je proglašen za najbolju mušku seniorski ekipu, SOK Mostar za najbolju žensku.

Miroslav Klepić iz Sveučilišnog karate kluba Neretve je najuspješniji trener u 2016. godini, a klupski kolega Zdenko Klepić - sportski radnik godine.

Marin Brkić iz Sveučilišnog karate kluba Neretve i Anida Mahinić, članica Kluba vodenih sportova Orka, najbolji su junior i junorka, dok su najuspješnije mlade juniori HŠK Zrinjski i mlađe kadetkinje HRK Katarina.

Ajdin Muharemović, član Tenis kluba Mostar, najuspješniji je kadet, a Danica Jurić iz Judo kluba Hercegovac najbolja kadetkinja.

U konkurenciji mlađih kadeta u 2016. godini najboljim je proglašen Mario Jozeljić, član Judo kluba Borsa, dok je Lana Pudar iz Kluba vodenih sportova Orka odnijela naslov u konkurenciji mlađih kadetkinja.

Športskom plesnom klubu Zrinjski, plivačici Amini Kajtaz i boksaču Damiru Belji uručena su posebna priznanja za ostvarena izuzetna dostignuća u 2016. godini, a priznanja za životno djelo dobili su Hasan Lugić i prof. dr. Vojo Višekruna.

Slavku Krešiću dodijeljeno je posthumno priznanje za razvoj nogometa u Hercegovini, a Goranu Sutonu za razvoj rukometa. 

Priznanje za doprinos razvoju sporta i izgradnji sportske infrastrukture dobili su član UO HMRK Zrinjski Dragan Miličević, upravitelj Gradskog bazena Ivica Džidić, prof. dr. Mario Vasilj, dekan FPMOZ-a prof. dr. Mario Vasilj te Goran Nikolić.  

Kopirati
Drag cursor here to close