Najava utrke: Trčim za mir! A ti?
Istočni Mostar – Mostar – Konjic

Najava utrke: Trčim za mir! A ti?

Sport / Ostali sportovi | 24. 09. 2022. u 20:45 Bljesak.info / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Trčim za mir!'' je događaj koji planira da okupi sve one koji žele da doprinesu promociji mira i zdravog stila života.

Ovaj međunarodni događaj sportsko-humanitarnog karaktera koji ujedno doprinosi promociji turističkog potencijala ovog dijela Bosne i Hercegovine, organiziraju nevladine i neprofitne organizacije Global Analitika iz Sarajeva, Klub MASA iz Mostara i Pomozimo djeci iz Banja Luke. 

Prva po redu ovogodišnja utrka je posvećena želji za mirom u Bosni i Hercegovini i svijetu, a moto utrke je ''Nema puta ka miru. Mir je put!''. 

Podršku su iskazale društveno-odgovorne kompanije i institucije HNŽ-a i Grada Mostara.

Foto: PR / Trčim za mir! A ti?

''Važno je naglasiti da su do sada u značajnoj mjeri međunarodni događaj podržali kompanija Greenstat BiH i Norveško-bosanska privredna komora, Veleposlanstvo Slovačke u BiH, kao i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK/Ž, Sportski savez Grada Mostara, Gradsko vijeće Grada Mostara, Vijeće mladih Grada Mostara, Turistička zajednica HNK/Ž, kao i društveno-odgovorne kompanije Vivia, Argeta i Sonic studio“, stoji u priopćenju organizacijskog odbora utrke. 

Veći dio trkačke staze prostire se u predjelu Rujišta koji je smješten u podnožju planine Prenj, staza prolazi kroz područja tri općine i to: Istočni Mostar – Mostar – Konjic.

Rujište je udaljeno 25 km od Mostara, nalazi se na nadmorskoj visini od 1050 metara. Posebnosti idiličnog Rujišta su endemske vrste bora, poznata “munika” i izuzetno čist zrak i okoliš.

Rujište kao planinski prostor je poznat kao najbogatije područje kisikom u ovom dijelu Evrope. Prelijepi planinski krajolik bogat kisikom, je idealan za sve sportaše, ali i rekreativce i ostale posjetitelje što ovu utrku čini posebno privlačnom.

Utrka će se održati 1. listopada sa početkom u 12:00 sati na trail stazi od 5, 10 i 21 km.

Prijaviti se možete do 27.09.2022. godine putem web stranice www.trcimzamir.org ili ovog linka.

Pitanja i zahtjev za dodatnim informacijama možete uputiti i putem vibera na broj 066/461-363.

"Ova trka ne samo da promoviše važnost održivosti mira i zdravog stila života, već i društvenu odgovornost prema zajednici. Prilikom svake uplate kotizacije, dio sredstava direktno uplaćujemo Javnoj ustanovi Dječiji dom Mostar, koji obezbjeđuje njegu djece izvan vlastite porodice, skrb za mlade koje obuhvata privremeni smještaj te cjelodnevni boravak za djecu bez roditelja, djecu koju roditelji zanemaruju i sl."

Za sve one koji neće biti u mogućnosti da im se pridruže i podrže, postoji mogućnost da trče izabranu distancu virtualno, uz dokaz o istrčanoj ruti sa Strave, će putem pošte dobiti majicu i finišersku medalju. Jer mir gradimo zajedno!

Mi smo zajednica, dijelimo istu strast, trčimo zajedno i udružimo snage na ovom jedinstvenom događaju, u ime univerzalnog cilja koji se zove: MIR!

Svi prijavljeni trkači uz plaćenu kotizaciju dobit će:

super kvalitetnu i kul dizajniranu majicu
unikatnu finišersku medalju
okrepe na ruti utrke
medicinsku skrb
poklone sponzora
elektronsko mjerenje vremena
osvježenje i ručak nakon utrke

Utrka je ograničena na 400 sudionika. Organizator će po prijavi tolikog broja sudionika zatvoriti prijave i prije naznačenih rokova. Prijava za utrku je važeća nakon uplate startnine!

Pravo nastupa

Na utrci mogu nastupiti svi koji na dan utrke imaju navršenih 10 godina, za trku od 5 km.

Maloljetne osobe mogu nastupiti uz prethodno odobrenje roditelja. Osobe mlađe od 10 godina, smiju nastupiti uz odobrenje roditelja i liječnika. Osobe mlađe od 8 godina ne smiju nastupiti na utrci.

Prijavom na utrku sudionik je suglasan da organizator smije koristiti fotografije nastale za vrijeme, neposredno prije i poslije utrke za svoje interne potrebe i potrebe promocije događaja. Natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti njegove osobne podatke za internu komunikaciju i u promocijske svrhe organizatora.

Preuzimanje startnih paketa na Rujištu (Mostar) – hotel & restoran „Snježna kuća“:

Petak 30.09. od 17:00 do 21:00 sati 
Subota: 01.10. od 08.00 do 10.00 sati

Kopirati
Drag cursor here to close