Nakon skoro pola godine pauze

Nadal: U meni još ima vatre

"Vidjet ćemo kako će biti. Da se ne osjećam bolje, ne bih bio ovdje. Znam da povratak neće biti lagan. Nemam neka velika očekivanja", poručio je Španjolac.
Sport / Ostali sportovi | 16. 12. 2021. u 20:05 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rafael Nadal je na turniru u Washingtonu početkom kolovoza ove godine. Nakon toga je uslijedila ozljeda, pa operacija, na terenu ga nije bilo do sredine prosinca.

Najbolji španjolski tenisač u povijesti, 35-godišnji Rafael Nadal, sutra se vraća na turniru u Abu Dhabiju. Nadal je u 2021. nastupio na svega sedam turnira, osvojio dva naslova (Barcelona, Rim) i prvi put od 2016. ostao bez Grand Slam trofeja. Sezonu je praktično završio porazom u polufinalu Roland Garrosa od Novaka Đokovića, nakon kojeg je objavio da će zbog bolova u stopalu morati propustiti Wimbledon i olimpijski turnir u Tokiju.

Nadal će na Mubadala World Tennis Championshipu u petak igrati protiv Andyja Murraya koji je u dva seta danas sredio Daniela Evansa.

"Iznimno sam sretan što se vraćam. Nije u pitanju bol. Mnogo sam puta u karijeri, gotovo uvijek, igrao u bolovima. Pitanje je samo je li to bila razina boli koju sam mogao trpiti i pritom biti konkurentan", rekao je Nadal na konferenciji za medije u Abu Dhabiju uoči povratka na teren.

"Vidjet ćemo kako će biti. Da se ne osjećam bolje, ne bih bio ovdje. Znam da povratak neće biti lagan. Nemam neka velika očekivanja. Jedino što očekujem je biti na terenu pred velikim brojem gledatelja, osjetiti ponovno atmosferu igranja protiv odličnih igrača i uživati u tome, poručio je Španjolac.

Unatoč tome što ga dugo nije bilo na velikoj sceni, Nadal se nije odrekao ambicija za osvajanjem velikih trofeja.

"Doista se nadam da će moje stopalo biti sve bolje i bolje te da ću ponovno moći biti na onoj razini na kojoj želim. Ako ću moći igrati bez nekih ograničenja, želim se ponovno boriti za sve. To je moj cilj. Znam da će biti iznimno teško. Ako sve bude u redu, prije Australian Opena ću igrati samo jedan turnir i dva meča ovdje, što nije mnogo uoči tako zahtjevnog turnira, ali najvažnije je da budem zdrav. Budem li zdrav, u meni još ima vatre i želje da se borim za svoje ciljeve."

Nastup u Abu Dhabiju bi trebao biti jedna vrsta pokazatelja koliko može Nadal u ovom trenutku i hoće li eventualno igrati Australian Opena. Ukoliko bude igrao u Australiji, sigurno mnogi očekuju da bude jedan u uskom krugu favorita za pehar pobjednika.

"Bio sam izvan terena zadnjih pet, šest mjeseci. Jasno mi je da će uvijek biti govora o tome, pogotovo kad je Novak bio tako aktivan i uspješan. Roger i ja smo dugo ozlijeđeni. Mislim da su Novakovi izgledi za rekord mnogo veći nego nama", priznao je Španjolac koji bi prije nastupa na Australian Openu trebao igrati i na pripremnom turniru u Melbourneu dva tjedna prije prvog Grand Slam turnira u 2022.

Kopirati
Drag cursor here to close