Freestyle skijaši

Na skijama preko krovova kuća

U napetom ovogodišnjem finalu susreli su se Nick Goepper (SAD) i branitelj titule Jesper Tjäder (Švedska).
Sport / Ostali sportovi | 25. 02. 2019. u 19:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Red Bull PlayStreets

Red Bull PlayStreets, natjecanje u skijanju slobodnim stilom, održava se svake dvije godine u poznatom zimskom odmaralištu Bad Gastein u Austriji, i privlači svjetsku elitu ovog sporta.

Ovo, osmo izdanje natjecanja, na ulicama planinskog gradića je okupilo oko 12.000 gledatelja, koji su uživali u atraktivnim trikovima i nevjerovatnim akrobacijama.

Za potrebe natjecanja, povijesni centar starog grada se pretvara u neobičnu stazu punu rampi, skakaonica i drugih tehnički zahtjevnih prepreka. Staza, duga oko 500 metara, jednim dijelom vodi preko krovova kuća, a za njenu izgradnju upotrijebi se 2.000 kubnih metara snijega.

U napetom ovogodišnjem finalu susreli su se Nick Goepper (SAD) i branitelj titule Jesper Tjäder (Švedska). Amerikanac je finalnu vožnju otvorio sjajnim dvostrukim saltom na prvoj skakaonici, te bio solidan do kraja, izuzev malo nesigurnog prizemljenja na pretposljednjoj rampi. Suci su njegov nastup nagradile 271 bodom.

Tjäder je također na samom početku izveo fenomenalan dvostruki salto i bio vrlo dobar u ostatku vožnje, ali je pri doskoku na posljednjoj rampi rukom nakratko dotaknuo tlo. To ga je koštalo obrane titule: od sudaca je dobio 266 bodova, i pobjeda je pripala Amerikancu.

''Ovo je nevjerojatno. Svi su skijali odlično, i nema nikoga s kim bih radije dijelio pobjednički podij. Jako je zabavno skijati pred svim ovim fantastičnim gledateljima u Bad Gasteinu, i definitivno ću se vratiti za par godina'', izjavio je Goepper nakon pobjede.

Treće mjesto je osvojio Šveđanin Oscar Wester, koji je u dvoboju za treće mjesto bio bolji od Japanca Taiseija Yamamota.

U videu pogledajte finalne vožnje.

Video: Red Bull PlayStreets 

Prije samog natjecanja, na stazi se oprobao i Fabio Wibmer, austrijska zvijezda brdskog biciklizma i YouTube senzacija. Dok je na svom biciklu izvodio vratolomije na snijegu, ''u stopu'' ga je dronom pratio britanski pilot drona Luke Bannister, koji je demonstrirao ništa manju vještinu.

Pogledajte video s njihovom zajedničkom egzibicijskom vožnjom.

Video: Fabio Wibmer, austrijska zvijezda brdskog biciklizma
Kopirati
Drag cursor here to close