Maraton lađa na Neretvi

Na 26. Maratonu lađa prvi na cilj stigli branitelji naslova, ekipa "Zagreba"

Sport / Ostali sportovi | 12. 08. 2023. u 20:01 Bljesak.info / H

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Branitelji naslova, ekipa "Zagreba" pobijedila je na 26. Maratonu lađa na Neretvi, od 29 ekipa lađara iz Hrvatske i inozemstva koji su se natjecali za štit kneza Domagoja u utrci od Metkovića do Ploča.

Druga je posada Slivno, a treći kominski Gusari.

Bilo je jako teško i dramatično, na kraju smo imali užasno tešku poziciju, bili smo na valovima, na sredini, a mi treniramo na Jarunu gdje je sve mirno. Dokazali smo da znamo i po valovima veslati, rekao je član pobjedničke ekipe.



Član ekipe rekao je da su ekipu izmorili valovi te da su članovi ovog tima iz cijele države, a pozvao je i Zagrepčane da im se pridruže. 

Maraton lađa na Neretvi je amatersko sportsko natjecanje u starim izvornim plovilima u kojima lađari preveslaju 22,5 kilometra od Metkovića do cilja u pločanskom zaljevu.

Posadu svake lađe čini po 10 veslača, bubnjar i parićar odnosno kormilar. Osim sportsko-natjecateljskog karaktera, Maraton lađa na Neretvi prometnuo se u jednu od najvažnijih turističkih manifestacija u južnom dijelu Hrvatske.

Pobjedniku Maratona lađa večeras će u Pločama biti uručen veliki prijelazni Domagojev štit, te mali štit u trajno vlasništvo.

Kopirati
Drag cursor here to close