Utrka Europa Cupa

Muzaferija osvojila drugo mjesto, dvije stotinke od pobjede

Elvedina je imala startni broj 11, te je ispred sebe u poretku Austrijanku Nadine Fest kao vodeću, Stepahie Jenal iz Švicarske je držala drugo mjesto, Christina Ager, još jedna Austrijanka treće.
Sport / Ostali sportovi | 18. 02. 2023. u 11:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjajan rezultat ostvarila je bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija, na utrci Europa Cupa u Crans Montani. Na utrci spusta koja se vozila danas, Elvedina je zauzela drugo mjesto, što je najveći rezultat bh skijanja od sticanja nezavisnosti ove zemlje.

Elvedina je imala startni broj 11, te je ispred sebe u poretku  Austrijanku Nadine Fest kao vodeću, Stepahie Jenal iz Švicarske je držala drugo mjesto, Christina Ager, još jedna Austrijanka treće.

Muzaferija je odradila dobru trku, nije napravila niti jednu pogrešku kroz sektore, tek je nešto zadnji dio staze odvozila za nijansu slabije, s obzirom na prednost koju je imala na četvrtom prolazu, ali je na kraju završila kao druga sa samo dvije stotinke zaostatka za pobjednicom Fest. Istovremeno, trećeplasirana Jenal je bila sporija od Muzaferije 62 stotinke.

Osvojenim drugom mjestom Elvedina će osigurati sasvim sigurno solidan broj bodova koji će osigurati i nešto bolji startni broj u brzim disciplinama ove sezone, u završnici Svjetskog kupa.

Kopirati
Drag cursor here to close