Nakon osvojenog turnira

Murray se rasplakao nakon trijumfa: Ovo nisam očekivao

- Osjećam se umorno i iscrpljeno, ali se nadam da će mi uskoro biti puno bolje, da me više neće boljeti Nisam završio s tenisom, ponovno ću biti konkurentan i na najvišoj razini. I uspio je.
Sport / Ostali sportovi | 21. 10. 2019. u 11:44 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U jednom trenutku je izgledalo kako je došao do zida. Nakon poraza u prvom kolu Australian Opena, razmišljao je, pričao o kraju karijere, opraštao se od publike, tutnira. Iza sebe je imao 18 mjeseci teške borbe s povredama, prije svega kuka.
- Planirao sam igrati do Wimbledona, ali iskreno ne znam hoću li moći izdržati do tada, trpjeti ovu bol još nekoliko mjeseci. Ako je ovo bio moj posljednji meč, bio je to nevjerojatan kraj. Doslovno sam dao sve što sam imao.

Možda ćemo se vidjeti opet, učinit ću sve da pokušam. Ali ako želim ponovo igrati na pravoj razini, morat ću na veliku operaciju nakon koje nema jamstava da ću se moći vratiti, poručio je tada Murray sa suzama u očima. A onda se javio Bob Bryan legendarni igrač parova koji je također u jednom trenutku karijere morao uraditi ono što će kasnije Andy, operirati kuk..

- Mislim da će Andy otići na operaciju kako sam mu i savjetovao. Zaintrigirala ga je mogućnost oporavka i povratka tenisu. Stalno me ispituje o mom oporavku nakon te operacije. Zanima ga kako sam se osjećao nakon treninga, nakon mečeva, govorio je tada Bob. I Andy je očito poslušao Amerikanca. Operacija je izvršena u bolnici u Melbourneu, protekla je dobro, Andy je iz bolnice poslao poruku:

- Osjećam se umorno i iscrpljeno, ali se nadam da će mi uskoro biti puno bolje, da me više neće boljeti Nisam završio s tenisom, ponovno ću biti konkurentan i na najvišoj razini. I uspio je. Vratio se na teren i to igrajući parove, na najbolji način.

Sa Felizianom Lopezom je osvojio jedan od najvećih turnira, Queen's Club. U singlu je krenuo od Winston Salema, nastavio preko turnira u Španjolskoj, dok je turneja po Aziji pokazala lagani napredak. U Pekingu je stigao do četvrtfinala, prije dolaska u Antwerpen. Coppejans, Cuevas, Copil, Humbert su bili protivnici do finala.

Sa Copilom i Humbertom je igrao tri seta. Vjerojatno niti on sam nije očekivao da će otići do kraja. Wawrinka je dobio prvi, imao break prednosti u drugom, dvije lopte za dvostruki. A onda je Andy vratio break, pa uzeo set. U trećem, punom preokreta Murray je dva puta morao vratiti svoj servis. Na kraju je opet u desetom gemu slomio Wawrinku. Za prvi naslov u singlu nakon Dubaija 2017. godine.I nekako logično, nije izdržao. Jednostavno se rasplakao.

- Kada sam počeo igrati mečeve u singlu, osjetio sam da se nešto događa.Počeo sam razmišljati o tome da popravim svoje kretanje, udarce, da opet budem konkurentan.Prije finala sam bio nervozan, nisam bio spreman za pobjedu, jer opće nisam razmišljao da ću se tako brzo naći u jednom finalu. Ali eto dogodilo se. Ovo je veliko iznenađenje za mene. Kuk je u redu – bola više nema, što je nevjerojatno. Pretpostavljam da ni ne bi trebalo da ga bude jer je metalni, nema receptora za bol, što je fenomenalno.

Video: Andy Murray beats Stan Wawrinka to Win Antwerp Title! | European Open 2019 Final Highlights
Kopirati
Drag cursor here to close