51. super bowl

Može li obrana Patriotsa zaustaviti napad Falconsa?

Sport / Ostali sportovi | 03. 02. 2017. u 14:07 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U noći s nedjelje na ponedjeljak po srednjeoeuropskom vremenu (0.30 sati) održat će se 51. Super Bowl, najveći godišnji sportski događaj u SAD-u, a u ovogodišnjoj utakmici za naslov NFL prvaka na NRG stadionu u Houstonu borit će se New England Patriotsi i Atlanta Falconsi.

New England Patriotsi će po rekordni deveti put predstavljati Američku konferenciju u Super Bowlu, od toga su čak sedam puta u finale stigli u 21. stoljeću, odnosno otkako su u tom klubu Bill Belichick kao glavni trener i Tom Brady kao "quarterback".

U eri Belichicka i Bradyja Patriotsi su osvojili i četiri naslova prvaka, a posljednji prije samo dvije godine kada su u Glendaleu u napetoj završnici svladali Seattle Seahawkse sa 28-:4.

S druge strane, Nacionalnu konferenciju će po drugi put predstavljati Atlanta Falconsi, koji su u svom jedinom dosadašnjem nastupu u Super Bowlu prije 18 godina izgubili od Denver Broncosa (19:34).

Super Bowl, veliko finale profesionalne lige američkog nogometa (NFL), osim što je najvažniji sportski događaj u SAD-u, redovito ima najveću televizijsku gledanost, a za marketinšku industriju to je i najvažniji dan u godini.

Reklamni prostor za vrijeme trajanja Super Bowla je najskuplji na svijetu, pa ove godine za 30 sekundi televizijske reklame morate platiti pet milijuna dolara, što je pola milijuna dolara skuplje negoli prošle godine.

Kopirati
Drag cursor here to close