Još jedan uspjeh

Mostarske mažoretkinje izvrsne na 3. prvenstvu Nacionalnog mažoret saveza

U svim ovim kategorijama osvojena su odličja.
Sport / Ostali sportovi | 07. 06. 2021. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarske mažoretkinje još jednom pokazale svoju kvalitetu i vrhunske izvedbe svojih izuzetnih koreografija na III prvenstvu Nacionalnog mažoret saveza.

Na ovom prvenstvu koje se ove godine održalo u posebnim uvjetima sudjelovali su mažoret timovi iz 6 gradova: Čapljinske mažoretkinje, mažoretkinje Općine Čitluk, Grudske mažoretkinje, Mažoretkinje Tomislavgrad i Mostarske mažoretkinje s više od 700 mažoretkinja.

Natjecanje je organizirano na način da je svaki mažoret klub u svom gradu izvodio svoje točke a suci su bili ti koji su putovali od grada do grada ocjenjujući sve izvedbe.

U Mostaru je natjecanje održano u gradskoj sportskoj dvorani Midhat Hujdur Hujka 30. svibnja 2021.godine.

Foto: Mostarske mažoretkinje  / Mostarske mažoretkinje izvrsne na 3. prvenstvu Nacionalnog mažoret saveza

Mostarske mažoretkinje su se na ovom prvenstvu natjecale u 7 kategorija od čega 4 formacijske- seniorke formacija štap ( 17 plesača), seniorke formacija pompon ( 21 plesačica), kadeti formacija pompon ( 21 plesačica ), kadeti formacija štap ( 17 plesača) te u neformacijskom programu i to- senior solo štap , seniorke solo pompon i senior duo pompon.

U svim ovim kategorijama osvojena su odličja i to: seniorke štap-srebrna medalje, kadeti pompon –srebrna medalja, senior pompon – zlatna medalja, kadeti štap- 4. mjesto, senior solo štap - Petra Zelenika- brončana medalja, senior solo pompon - Karla Mandić - srebrna medalja i senior duo pompon - Ira Hot i Veronika Perić - brončana medalja.

Iza ovih izvanrednih rezultata stoji mnoštvo truda i rada da bi rezultati bili ovakvi kakvi jesu.

Foto: Mostarske mažoretkinje  / Mostarske mažoretkinje izvrsne na 3. prvenstvu Nacionalnog mažoret saveza

Pri samom ocjenjivanju jednog mažoret tima mnogo je toga što je potrebno uskladiti kako bi se koreografija ocijenila sa što boljim ocjenama- suci ocjenjuju umjetničku vrijednost koreografije, zatim tehničku izvedbu iste, rad s rekvizitom- štapom ili pom-ponima tj. njegovu težinu te na koncu svega i opći dojam koji je ostvaren prilikom cijele izvedbe. To u prijevodu znači da je mnogo aspekata koji se moraju posložiti kako bi jedna koreografija dobila visoke ocjene pogotovu u formacijskom programu u kojem pleše 17 ili 21 djevojka koje moraju biti savršeno tehnički uvježbane.

''Ovim putem se zahvaljujemo i svima onima koji su direktno i indirektno pripomogli našem klubu da još jednom pokaze svoju izvrsnost. Isto tako svi oni koji žele vidjeti nastupe naših djevojaka i njihove odlične koreografije moći će pronaći snimke samih izvedbi uskoro na našoj službenoj Facebook i Instagram stranici- Mostarske mažoretkinje'', priopćeno je iz Ureda predsjednice Mostarskih mažoretkinja.

Foto: Mostarske mažoretkinje  / Mostarske mažoretkinje izvrsne na 3. prvenstvu Nacionalnog mažoret saveza

Proglašenje je održano u nedjelju 6.6. online putem.

''Posebno smo ponosni na sve naše članice, naše cure i djevojke, koje su pored svih 'standardnih' muka jedne mažoretkinje prošle i one koje je donjela epidemija COVID-19, posebice u našem gradu, kao jednom od žarišta. Konstantne izolacije, zaraženi plesači i treneri, bez kompletne formacije jako dugo vremena, uspjele su učiniti nas sve najponosnijim trenerima. Pobjednici nisu oni koji nikad ne padnu, nego oni koji nikad ne odustaju! One nisu odustale, i kada se činilo nemoguće. I to je naša najveća pobjeda! Naš tim! Dodjela medalja će biti u našem gradu, gdje ćemo imati čast pred domaćom publikom pokazati se u punom sjaju'', navedeno je na kraju PR priopćenja.

Kopirati
Drag cursor here to close