Zagreb

Mostarska troskokašica Ana Dorotea Markić nastupit će na Mitingu Boris Hanžeković

Boris Hanžeković memorijal najstarija je sportska manifestacija u Hrvatskoj koja okuplja najveća imena iz svijeta atletike.
Sport / Ostali sportovi | 07. 09. 2022. u 11:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolja bosanskohercegovačka troskokašica Ana Dorotea Markić nastupit će 9. rujna 2022. na Memorijalu Boris Hanžeković u Zagrebu.

Nakon odlične sezone u kojoj je Ana Dorotea Markić kao mlađa juniorka postala seniorskom prvakinjom Bosne i Hercegovine, ostvarila odlične reprezentativne nastupe na Balkanskom prvenstvu u Baru i Europskom prvenstvu u Jeruzalemu, za kraj sezone nastupit će na jednom od najprestižnijih svjetskih mitinga.

Boris Hanžeković memorijal najstarija je sportska manifestacija u Hrvatskoj koja okuplja najveća imena iz svijeta atletike, održava se od 1951. godine u čast tragično preminulom atletičaru Borisu Hanžekoviću. Od 2020. godine miting je dio Continental Tour Gold kategorije.

Posebnost mitinga ove godine je ta, da će se u tri dana natjecanja, po prvi put održati Zagreb City Challenge natjecanje u troskoku, skoku u dalj i skoku s motkom u srcu grada Zagreba na lokaciji Trga Bana Jelačića.

Ana Dorotea nastupit će u svojoj disciplini troskok u petak u 14h.

Kopirati
Drag cursor here to close